in

Compion de box din Italia în comă: Daniele Scardina s-a prăbușit după antrenament

Daniele Scardina s-a prăbușit după antrenament, a fost operat și acum e în comă în stare gravă. Boxerul de 30 de ani este internat la spitalul Humanitas din Rozzano, in zona Milano, dupa ce s-a prăbușit ieri la finalul unui antrenament in sala de sport.

Boxerul, sosit la spital cu cod roșu, a fost ieri seară operat de urgență la cap de către echipa de neurochirurgie craniană Humanitas, operație descrisă drept „complexă” dar „în timp util și reușită din punct de vedere tehnic”. Pacientul „este într-un prognostic rezervat, în condiții stabile” . În următoarele ore se va putea evalua evoluția, scrie ANSA.

Fotbalist român din Italia moare la 30 de ani: „Este de neconceput”. Boala gravă descoperită cu o lună în urmă

Daniele Scardina s-a prăbușit după antrenament

Daniele Scardina, alias „King Toretto”, unul dintre cei mai cunoscuți boxeri italieni, era pe punctul de a reveni pe ring, așteptat cu nerăbdare, după o schimbare de categorie, niște necazuri fizice și o viață plină de evenimente. 

Dar marți după-amiază s-a simțit în timpul unui antrenament în sală și acum este internat în stare foarte gravă. Boala s-a produs în jurul orei 17, în FitSquare din Buccinasco (Milano), o serie de săli de sport specializate în arte de luptă precum box, kickboxing și box thailandez. 

„Forza Dani”. Diletta Leotta , într-un mesaj postat pe Instagram, își exprimă sprijinul pentru Daniele Scardina , fostul ei iubit boxer, însoțindu-l cu un emoticon cu mâinile încrucișate în semn de rugăciune.

Verona, învățătoare de 44 de ani s-a prăbușit și a murit la școală, sub ochii îngroziți ai elevilor

Operat de urgență

Scardina ar fi terminat un antrenament în care s-ar fi simțit deja rău, iar în vestiar ar fi simțit dureri la ureche și apoi la picior, prăbușindu-și la pământ, pierzându-și cunoștința după duș. Momentan nu este sigur dacă a fost lovit în timpul antrenamentului, pe care îl desfășura cu un partener de sparring, dar, în orice caz, toți martorii au relatat că a fost un antrenament ușor. Imediat au fost chemate serviciile de urgență și medicii de la 118 au ajuns la fața locului, în via Enrico Fermi 9, i-au evaluat imediat starea ca fiind foarte gravă, intubându-l și transportându-l de urgență, în cod roșu, la Clinica Humanitas din Rozzano (Milano), care se află în aceeași zonă de sud a hinterlandului milanez în care a trăit și s-a antrenat. Acolo a fost operat.

Scardina s-a născut și locuiește în Rozzano, unde este foarte popular și iubit. În sala de sport se pregătea pentru următorul meci, făcându-și debutul ca categoria de semigrea, programat vineri, 24 martie, pe Allianz Cloud din Milano. 

Elba, oficial din Garda de Finanțe moare neașteptat la 48 de ani

Celebru în ring și la TV

Scardina și-a făcut un nume nu doar în ring, ci și pentru că s-a logodit cu prezentatoarea TV Diletta Leotta, care l-a cunoscut tocmai cu ocazia unei întâlniri de box . Poreclit „King Toretto”, boxerul milanez din Rozzano (dar originile sale sunt siciliene) este cunoscut și pentru pasiunea pentru tatuaje (pe corp are câte unul pentru fiecare eveniment important din viața lui, iar pe partea stângă a unul din chipul lui Mike Tyson, idolul său. Pe ceafă, în schimb, inscripția „My Lord”). Pe brațul stâng ies în evidență câteva simboluri creștine.

‘Încearcă cu mine’, intră în ring campionii la box

Înainte de a se întoarce la Milano, a locuit în Miami, Florida, unde s-a antrenat nu în orice sală de sport, ci în sala 5th Street Gym, frecventată de legende ale boxului precum Muhammad Ali. Dar, în Miami, a intrat în Biserica Evanghelică Penticostală a lui Dumnezeu. În Italia, a participat în schimb la ediția din 2020 a „Dancing Under the Stars”, în pereche cu Anastasia Kuzmina. Pugilist talentat din punct de vedere tehnic și înclinat să atace și să câștige prin knockout tehnic, în ciuda abilităților sale nu excesive de box, meciul său din mai 2022 împotriva lui Giovanni De Carolis, în vârstă de 37 de ani, pentru titlul intercontinental la categoria super mijlocie, a fost unul dintre cele mai așteptate din Italia. din ultimii ani. Scardina, favorit în ajun, a pierdut prin TKO în runda a cincea. Era de așteptat o revanșă, dar problemele constante cu greutatea lui ‘Toretto au dus la anularea meciului, iar acum Scardina se pregătea pentru noua sa categorie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Torino bărbat căzut acoperișul clădiri

Torino, un bărbat a căzut de pe acoperișul unei clădiri istorice, pe mesele din fața unui bar

Roma, accident la Eur Magliana: român ucis de un SUV în fața stației de metrou