in

Verona, învățătoare de 44 de ani s-a prăbușit și a murit la școală, sub ochii îngroziți ai elevilor

Știri Italia – Învățătoare moare sub ochii copiilor – S-a prăbușit în clasă, sub ochii îngroziți ai elevilor săi, și a murit, în ciuda ajutorului medical primit imediat. Giovanna Fabrica, în vârstă de 44 de ani, profesoară la școala primară Carlo Ederle din Villa Bartolomea, provincia Verona, a murit în acea școală pe care o iubea atât de mult și unde toată lumea o aprecia pentru felul ei mereu calm și amabil.

Învățătoare moare sub ochii copiilor

Giovanna Fabrica, 44 de ani, s-a simțit rău la sfârșitul unei lecții. Încercările de a o salva au fost inutile. Profesorul care era cu ea: „Am auzit o bufnitură, m-am repezit și am început masajul cardiac”, după cum relatează Arena.

Învățătoarea, care era originară din Naro, zona Agrigento, și locuia în Cerea împreună cu soțul ei Angelo, care era și profesor într-un institut din zonă, ajunsese anul trecut la Institutul Ederle pentru așa-zisa consolidare (potenziamento) precum și pentru predare de discipline precum știința și geografia.

Ieri, 10 octombrie, după-amiază, la scurt timp după ora 14, se afla în sala de clasă a II-a B , unde tocmai terminase una dintre lecțiile obișnuite de după-amiază.

Treviso, un șofer român de 51 de ani s-a prăbușit la pământ în parcarea firmei de transport: în condiții disperate la spital

Boala și ajutorul

Învățătoare moare sub ochii copiilor – Brusc, după ce l-a salutat pe profesorul de italiană Tommaso De Stefani care trebuia să țină următoarele două ore, invățătoarea s-a prăbușit la pământ, căzând pe spate, la mică distanță de catedră și băncile din primul rând.

Intervenția imediată a celuilalt profesor care, cu mult curaj și sânge rece, fără panică și întărit de ceea ce a învățat la cursul de salvare pe care IC Ederle îl activase anul trecut pentru tot personalul său, a început să practice masajul cardiac. Nu fără ca între timp să atragă atenția îngrijitorilor și a altor profesori să aducă cât mai curând defibrilatorul furnizat de școală la clasă și să însoțească copiii afară.

În timp ce De Stefani a continuat toate manevrele timp de peste un sfert de oră în încercarea de a-și smulge colega de la moarte, o ambulanță 118 a sosit prima la Ederle și imediat după elicopterul ambulanță de la Verona Emergenza, a aterizat pe terenul de fotbal la mică distanță de școală. Din păcate însă, după încă o jumătate de oră de manevre de resuscitare puse în aplicare de cadrele medicale și paramedicale, tânăra învățătoare a fost declarată moartă.

Italia, tânăr de 32 de ani a murit sub privirile îngrozite ale colegilor, conectați la o videoconferință de muncă

Directoarea, în stare de șoc

Învățătoare moare sub ochii copiilor -La fața locului, anunțat de directoarea Cristina Ferrazza, a sosit și soțul învățătoarei. „O persoană admirabilă care a reacționat cu mare calm la această durere imensă bruscă pe care nici măcar el nu s-ar fi așteptat să o experimenteze”, subliniază directorul – Și pentru că, așa cum ne-a asigurat, Giovanna nu suferea de vreo boală. Suntem cu toții șocați și încă nu ne vine să credem.”.

Mărturia colegului care a încercat să o resusciteze

Momente groaznice și emoționate pe care profesorul le-a gestionat exemplar. „Totul s-a întâmplat în câteva secunde”, spune De Stefani – tocmai ne luasem rămas bun. Era calmă și zâmbitoare, ca întotdeauna. M-am dus pentru o clipă la ușa din față să pun niște cărți pe o bancă, și am auzit o bufnitură. De îndată ce am văzut-o pe pământ, am chemat-o aplecându-mă asupra ei. Ea nu a răspuns, așa că am început masajul cardiac . Eram foarte concentrat, simțeam că manevra a funcționat. Am sperat din toată inima că o poate face”.

Se prăbușește în atelierul său, în fața clienților: Roberto, 53 de ani, încă o victimă a unei „boli neașteptate”

Sprijin psihologic pentru tinerii elevi

La fața locului au sosit și carabinierii, care au discutat pe larg atât cu directoarea, cât și cu profesorul De Stefani pentru a afla și alte detalii ale incidentului. După momentele de emoție de ieri după-amiază, acum școala se gândește mai presus de toate la copiii din clasa a doua B. „Suntem încă în șoc”, conchide directoarea, „dar trebuie să ne forțăm să rămânem aproape de elevii din clasă oferindu-le sprijin psihologic. În următoarele ore vom fi activi și pentru un moment de rugăciune și alte inițiative în memoria profesoarei. Înmormântarea va avea loc în Sicilia, în localitatea de origine a Giovannei, așa că nu vom putea fi prezenți fizic”.

Politician important din Lega, mort subit. „Inima i s-a oprit”. Salvini: „Ne vei lipsi”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
barbat gelos

Roma, bărbat judecat pentru cum s-a răzbunat pe fosta iubită: lipici în încuietoare, excremente în cutia poștală, gunoaie și ouă în fața ușii

sinucis pistol

Italia, fenomen îngrijorător: 56 de sinucideri în acest an în rândul polițiștilor și ofițerilor din Guardia di Finanza, ultimul azi la Belluno