in

„Covid în Italia din vara anului 2019”, dezvăluirea Institutului pentru Tumori de la Milano: anticorpi la peste o sută de pacienți

Virusul Sars-Cov2 circula în Italia încă din vara anului 2019. Și există dovezi, documentate într-un articol publicat în „Tumori Journal”, sub semnătura lui Giovanni Apolone, director științific al Institutului Național pentru Tumori din Milano, scrie Corriere della Sera.

Au existat deja unele semne că virusul a fost prezent în Italia înainte de februarie anul trecut, când a fost diagnosticat primul caz autohton, la pacientul 1 din Codogno. În toamna anterioară, medicii generaliști au întâlnit deja pneumonie atipică severă, despre care se crede că se datorează virusurilor gripale.

Medicii de la Milano au efectuat un studiu pe 959 de participanți. S-a descoperit că 111 aveau anticorpi anti-Sars-Cov2 în sânge. Și dintre ei au avut atât de mulți anticorpi încât s-au dovedit capabili să omoare virusul viu (în experimentele de laborator).

Mai precis: anticorpii anti-Sars-Cov2 au fost găsiți în sângele oamenilor (de obicei bărbați cu vârste cuprinse între 55 și 65 de ani) încă din septembrie anul trecut. Aceasta înseamnă că au intrat în contact cu virusul cu cel puțin trei săptămâni mai devreme, deoarece acesta este timpul necesar pentru ca sistemul imunitar al organismului să dezvolte faimoșii anticorpi.

Dar nu numai atât. Faptul cel mai interesant este că 50% dintre persoanele care au dat rezultate pozitive au fost din Lombardia, dar celelalte 50% au provenit din treisprezece regiuni diferite. Ceea ce înseamnă că exista deja o circulație liberă a virusului în Italia încă din luna august 2019.

medicul catalin denciu

Medicul erou de la Piatra Neamţ a muncit un an în străinătate. Soţia: «Eu am zis că vreau să rămân, să ajut românii. Și a rămas în țară cu mine»

Maia Sandu, aleasa Diasporei. A obținut un rezultat identic cu cel al lui Klaus Iohannis în 2019, peste 90% de voturi în străinătate