Menu
in

Milano, cum au motivat părinții unui copil absența acestuia de la școală: „FRICA DE COVID”

Părinții unui copil din Italia au motivat absența acestuia de la școală prin „frica de Covid”. Aceștia au scris o scutire în care era menționată teama de contactare a virusului.

O justificare absolut sinceră”, a fost reacția unuia dintre profesori, care a făcut publică scutirea, scrie publicația La Stampa, citată de Mediafax . 

„Frica de Covid” scria într-o justificare depusă de un copil. Era semnată de părinți după ce a lipsit o zi de la școală, tocmai de teama de a contacta virusul.

Despăgubire record în Italia pentru familia unui român, daune pentru malpraxis: 650.000 de euro

Milano, cum au motivat părinții unui copil, absența acestuia de la școală: „FRICA DE COVID”

Cum au motivat părinții absența copilului: „FRICA DE COVID”

Motivarea a fost postată pe pagina sa de Facebook de către Paolo Limonta, profesor de școală primară și fost consilier din Milano.

„O justificare absolut sinceră”, a scris Limonta în mesajul său de pe rețeaua socială.

„Am vorbit cu părinții lui și le-am explicat că i-am înțeles foarte bine. Dar copilul s-ar fi simțit mult mai bine la școală. Iar zâmbetul cu care a intrat în clasă în această dimineață a confirmat pe deplin acest lucru”, a precizat profesorul.

„Veau ca toată lumea să înțeleagă că școlile sunt locuri sigure pentru toți copiii și profesorii, cărora li se cere să fie vaccinati”, a mai spus Paolo Limonta.

Vaccinarea a devenit obligatorie în Italia pentru profesori, atât pentru cei din învătământul de stat, cât și pentru cei de la școlile private.

Părinții copilului sunt, potrivit lui Limonta, de origine chineză și sunt deosebit de precauți cu privire la virus, mai scrie La Stampa, citată de Mediafax.

„Le-am explicat că nu există niciun risc: copilul este mai în siguranță la școală decât acasă sau în altă parte. Așa că au decis să-l lase să se întoarcă la cursuri”, spune Limota.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version