in

Despăgubire record în Italia pentru familia unui român, daune pentru malpraxis: 650.000 de euro

Despăgubire record în Italia pentru familia unui român care a cerut daune Spitalului din Perugia pentru malpraxis. Românul ar fi avut șanse mari de a rămâne în viață dacă i s-ar fi făcut o biopsie pulmonară și i s-ar fi descoperit un nodul canceros.

Acum, familia trebuie să primească circa 650.000 de euro despăgubiri.  

La data de 19.02.2010, I.I.M., de ani de zile dependent de fumat, s-a prezentat la la Spitalul din Castiglione del Lago, transferat ulterior la Spitalul Silvestrini din Perugia în regim de urgență și supus unei vizite, după ce s-a simțit foarte rău.

De atunci a început coșmarul familiei, care a durat mai bine de 4 ani, culminând cu decesul bărbatului, în anul 2014.

Despăgubiri record pentru un român beat, lovit de o mașină: peste UN MILION DE EURO și pensie pe viață

Cazul de malpraxis

Bărbatul, în mai 2010 a fost supus unei tomografii PET – CT total body dar nu si la examenul indicat în scrisoarea de externare – pentru biopsie cu ac ghidată CT a nodulului găsit la lobul plămânului drept, examen care ar fi făcut posibilă stabilirea în timp util a unui diagnostic de neoplasm.

Familia a susținut că testul de diagnostic omis a dus la o reducere a șanselor de vindecare. În plus, a schimbat radical prognosticul neoplasmului din favorabil (în stadiul T1N0M0 din 2010 o intervenție chirurgicală de lobectomie pulmonară superioară pentru a realiza recuperarea clinică completă) până la nefavorabil (tipic stadiului T2N2M1 în care neoplasmul s-a dezvoltat ulterior) și s-a constatat că managementul clinic diferit ar fi putut evita rezultatul letal al bolii.

”Judecătorul a considerat munca personalului medical al Spitalului Silvestrini insuficientă. În perioada februarie – mai 2010 au omis, în faţa necesităţii binecunoscute de diagnosticare precoce a bolilor oncologice, în prezenţa unui nodul pulmonar „suspect” și cu indicația expresă a medicului radiolog, să se procedeze biopsia formațiunii găsite, rezultând o întârziere de aproximativ 3 ani în diagnosticul de neoplasm, cu agravarea consecințelor bolii și reducerea drastică a posibilităţilor de vindecare şi de supravieţuire.”, scrie în motivația sentiței Tribunalului din Perugia.

Despăgubiri de 650.000 de euro

În consecință, Spitalul Silvestrini din Perugia a fost obligat la despăgubiri. Familia I. (soția și copiii decedatului) primește un total de 597.780 de euro, plus dobânzile aferente, însumând un total de circa 650.000 de euro.

Avocatul care a apărat aceast caz este Gianluca Trabalza. Este cel care, în urmă cu 4 ani a mai obținut o cifră record de despăgubire pentru un român. Cazul era în urma unui accident rutier, tot în Italia: un milion de euro.

Acesta obținuse o decizie din care reieșea că vina a fost în totalitate a conducătorului auto. Deși victima a încercat să treacă strada printr-un loc nepermis, fără marcaje de trecere de pietoni. Mai mult, personalul medical de pe ambulanță, declarase că românul de afla în comă etilică.

Cazul a fost preluat inițial de firma UPSERVICE DESPAGUBIRI, ulterior colaborând cu avocatul Gianluca Trabalza. Cei interesați de cazuri asemănătoare pot cere informații AICI.

Cei interesați de cazuri asemănătoare pot cere informații la numerele de telefon: 0039 348 8120704 sau 0040 737704182.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.8]
Voiau să ajungă în Italia ascunși în camioane

Voiau să ajungă în Italia ascunși în camioane, 15 afgani prinși la Vama Nădlac

romanca ucisa de sotul italian

Loredana, românca împușcată de soțul italian, ar fi putut fi salvată. „I-a spus că o va asasina”