in

Cutremur în Napoli, cel mai puternic din ultimii 40 de ani, panică pe străzi, frică și daune

Cutremur la Campi Flegrei, lângă Napoli: 150 de replici în 5 ore: ce s-a întâmplat? Cutremurul puternic a fost resimțit în orașul Napoli  în jurul orei 20.10 pe 20 mai. Magnitudinea înregistrată a fost de 4,4, cea mai mare raportată vreodată în zonă în ultimii 40 de ani. Timp de mai multe ore au avut loc 150 de replici. Solul s-a ridicat. Acest lucru a fost evidențiat de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV), adăugând că în prezent nu există o creștere a vitezei de ridicare, care este în prezent de 2 cm/lună, nici modificări ale tendinței deformațiilor orizontale sau diferite deformații locale ale teren comparativ cu tendința anterioară.

Un nou cutremur puternic la Napoli, oamenii au ieșit pe străzi, daune la clădiri – VIDEO

Cutremur la Campi Flegrei, lângă Napoli

Seismografele Observatorului Vezuvian tocmai înregistraseră activitate la ora 19.50 – magnitudine 3,5 – cu epicentru în  zona Solfatara, pe teritoriul  Pozzuoli , la granița cu Napoli, când a lovit noul cutremur. Cutremurul cu magnitudinea 4,4 a avut originea în aceeași zonă, Solfatara, cu un epicentru la aproximativ 3 km adâncime. Acest al doilea cutremur a fost însă simțit mult mai clar, unele familii ieșind în stradă cu frică.

În unele apartamente și, de asemenea, în unele localuri precum supermarketuri, obiectele au căzut pe podea din cauza vibrațiilor puternice. Au ajuns în sala de operațiuni a pompierilor, după cutremurul din zona Campi Flegrei, rapoarte de fisuri și căderi de cornișe din clădiri. Echipele pompierilor lucrează în zonă pentru a verifica direct situația.

Observatorul INGV Vezuvius își continuă activitățile de monitorizare obișnuite și extraordinare pentru a „identifica și cele mai mici variații ale parametrilor de monitorizare utili pentru o mai bună definire a fenomenului actual în curs”. Mai mult, structurile Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie dedicate monitorizării zonei caldei Campi Flegrei „sunt mereu operaționale 24 de ore din 24 ”. INGV, cu secția sa din Napoli Osservatorio Vesuviano, „este în contact permanent cu Protecția Civilă națională și regională și cu municipalitățile implicate, precum și cu toate autoritățile competente pentru protecția teritoriului”.

Zeci de cutremure în zona Spoleto, școli închise. „S-au auzit explozii puternice, lumea a ieșit în stradă”

Noapte pe stradă în Pozzuoli

A fost o noapte pe străzi pentru mulți cetățeni din Pozzuoli, care totuși, din fericire, nu au simțit niciun șoc. Mulți și-au găsit adăpost în mașinile parcate departe de clădiri, sau în cele două mici tabere de corturi amenajate rapid de Protecția Civilă în zona portului și în zona de pe faleza Pertini. Totuși, a fost puțin somn pentru toată lumea: unii și-au petrecut timpul jucând cărți, alții au petrecut toată noaptea cu radioul așteptând știri. În zori, și din cauza unei scăderi bruște a temperaturii, mulți au decis să se întoarcă acasă. Au fost momente de tensiune și în timpul nopții: multe persoane s-au plâns de absența toaletelor chimice, care au ajuns în Pozzuoli în această dimineață, scrie Il Messaggero.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
romani condamnati mestre

Mestre, români condamnați la ani grei de închisoare: au omorât un bărbat crezând că este un hoț intrat în casă

Eugen Șerbănescu: Seniorul și rușii