in

Zeci de cutremure în zona Spoleto, școli închise. „S-au auzit explozii puternice, lumea a ieșit în stradă”

După cutremurul care a afectat ieri seară zona Orvieto, peste douăzeci de cutremure au fost înregistrate și în zona Spoleto, la câțiva kilometri distanță, unde astăzi Primăria a decis să închidă școlile ca măsură de precauție. Conform descoperirilor Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie, acestea aveau o magnitudine între două și trei grade.

Un nou cutremur puternic la Napoli, oamenii au ieșit pe străzi, daune la clădiri – VIDEO

Prin urmare, municipalitatea din Spoleto a anunțat că a deschis sediul Protecției Civile în Santo Chiodo. „În momentul de față nu există sesizări de pagube sau situații de risc în zonă”, relatează organizația. Mai multe cutremure au fost resimțite de populație și pentru că au fost însoțite de explozii puternice. Mulți au ieșit în stradă în timpul nopții.

Primarul orașului Spoleto Andrea Sisti a mai dispus pentru astăzi „închiderea școlilor de toate nivelurile, și în general a activităților pentru minori, inclusiv a serviciilor educaționale pentru 0-3 ani (școli publice și private) și a centrelor de zi de reabilitare socială pentru persoane cu dizabilități. minori și adulți și pentru persoanele în vârstă neautosuficiente”. De asemenea, școlile vor rămâne închise ca măsură de precauție în Orvieto, Allerona și Castel Viscardo.

Cutremur în Italia, șocul a înspăimântat populația, sute de oameni pe străzi

Cutremur la Orvieto

Între timp, verificările efectuate la Catedrala din Orvieto nu au scos la iveală nicio pagubă. Aici verificările vor continua pe parcursul zilei. În zona Orvieto, cel mai puternic șoc a avut magnitudinea de 3,6 și a fost înregistrat aseară la ora 21.06, la patru kilometri de Allerona. Un alt cutremur cu magnitudinea 2,2 s-a produs cu cinci minute mai devreme, lângă Castel Viscardo, scrie La Repubblica.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Jaf ca-n filme la o bancă

Jaf ca-n filme la o bancă din Milano, au spart un zid, au luat șapte ostatici și au fugit cu 160.000 de euro

George Simion la Bruxelles: „În Italia să nu se mai interzică numerele maşinilor din România”