in

Mestre, români condamnați la ani grei de închisoare: au omorât un bărbat crezând că este un hoț intrat în casă

Au omorât un bărbat crezând că este un hoț. Crima din 9 august 2023 într-o clădire din Mestre. Victima avea o întâlnire într-o altă aripă a clădirii și, din greșeală, a intrat în locuința în care inculpații luau cina: confundată cu un hoț, a fost bătută până la moarte. 24 de ani de închisoare pentru Radu Rusu și 21 de ani pentru vărul său Marin. Astăzi, luni, 20 mai, s-a încheiat procesul în primă instanță la Curtea de Apel din Veneția.
>>> Italia, român înjunghiat de o femeie într-un parc public, în timp ce mânca liniștit pe o bancă

Au omorât un bărbat crezând că este un hoț

S-a încheiat procesul pentru uciderea lui Lorenzo Nardelli, bărbatul de 32 de ani ucis în noaptea de 9 august în liftul blocului din Via Rampa Calvacavia din Mestre. Judecătorul Stefano Manduzio (alături de Francesca Zancan) a citit sentința (motivațiile vor fi prezentate peste nouăzeci de zile): procurorul Stefano Buccini ceruse 26, respectiv 21 de ani.

Reconstituirea faptelor

În noaptea de 9 august, Nardelli intrase în casa de la etajul trei al blocului din Mestre: ușa era întredeschisă, iar la vederea lui Rusu a ieșit imediat, îndreptându-se spre lift. Urmărit, a fost bătut cu brutalitate și a murit din cauza unei hemoragii craniene. La început, așa cum a amintit procurorul luni dimineață în rechizitoriul său, a fost imposibil de înțeles de ce a făcut-o. Cei trei nu se cunoșteau între ei și nu avuseseră niciodată contact înainte de acea noapte tragică, scrie https://corrieredelveneto.corriere.it.

Abia mai târziu a reieșit că victima a greșit scara din bloc (B în loc de A): avea o întâlnire cu o escortă, la același etaj și în casa echivalentă, dar în altă parte a blocului. Familia Rusu, hotărâtă să ia cina și să bea ceva, s-a temut că este un hoț, Radu l-a urmărit până la lift, urmat de vărul său Marin. Acolo a început bătaia brutală, pentru care a fost acuzat de omor calificat cu cruzime.

‘Nardelli a fost la locul nepotrivit la momentul nepotrivit, nu este un agresor, a murit de pumni pentru ce? Pentru un set de chei? (verișorii se temeau că a furat cheile de la apartament, n.r.) – a spus procurorul -. Moartea lui s-a produs într-un mod sângeros și crud, într-un loc foarte îngust, de un metru pe un metru, fără nicio posibilitate de scăpare, și totuși au continuat să-l bată: a fost o moarte foarte dureroasă”.
>>> Sanremo: român de 36 de ani care jefuia apartamente, arestat de poliție cu ajutorul unui pistol cu electroșocuri

Familia Nardellis cere un milion de euro despăgubiri

În sala de judecată (pe toată durata procesului) a fost prezentă întreaga familie a lui Nardelli, dar și rudele celor doi verișori Rusu, ambele devastate de cele întâmplate. Avocatul părinților victimei, Francesco Livieri, a cerut să fie eliminate circumstanțele atenuante generale recunoscute de procuror celor doi inculpați și a solicitat un milion de euro drept despăgubiri (500.000 pentru mamă și tot atâtea pentru tată) și 300.000 de euro drept daune provizorii, sumă acordată de judecători. Despăgubirile, în schimb, vor fi stabilite ulterior.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

În curând se plătește al 14-lea salariu în Italia. Îngrijitoarele au dreptul la acesta? Cum se calculează

Cutremur în Napoli, cel mai puternic din ultimii 40 de ani, panică pe străzi, frică și daune