in

Sanremo: român de 36 de ani care jefuia apartamente, arestat de poliție cu ajutorul unui pistol cu electroșocuri

Sanremo: român de 36 de ani care jefuia apartamente, arestat de poliție cu ajutorul unui pistol cu electroșocuri. Bărbatul a încercat mai întâi să fugă și apoi i-a amenințat pe polițiști cu o șurubelniță. Pentru a-l seda și a-l aresta, polițiștii au folosit pistolul cu electroșocuri.
>>> Italia, român condamnat la un an de închisoare, a încercat să fure doi câini de rasă

Arestat de poliție cu ajutorul unui pistol cu electroșocuri

Ofițeri din cadrul Brigăzii de Poliție din Sanremo au arestat un bărbat român de 36 de ani pentru infracțiunile de „tentativă de furt, violență și rezistență la un funcționar public”. Bărbatul, după ce a forțat ușa de la intrare într-un condominiu din centrul orașului, a ajuns la subsol și a pătruns în câteva pivnițe după ce a deteriorat încuietorile ușilor de la intrare. Polițiștii, care au intervenit prompt în urma unui apel pe linia 112, după ce au auzit zgomote slabe venind de la un subsol, au încercat să intre, dar din cauza rezistenței acestuia nu au reușit să ajungă la el, scrie SanRemoNews.it.

Odată ajunși înăuntru, polițiștii s-au confruntat cu bărbatul de 36 de ani, care, amenințându-i pe polițiști cu o șurubelniță, a încercat să îl atace pe unul dintre ei. Bărbatul a fost neutralizat grație folosirii unui pistol cu electroșocuri, folosit de poliție, dar, odată trezit, a încercat să îi atace din nou pe ofițeri, care au fost nevoiți să folosească din nou pistolul cu electroșocuri pentru a-l îmblânzi și a-l aresta.
>>> Terni, român arestat după ce a fost prins cu 180 de doze de cocaină

”Număr impresionant de infracțiuni”

Procurorul adjunct al Parchetului din Imperia, odată informat despre arestare și având în vedere periculozitatea subiectului, care rezultă și din antecedente penale și din lipsa unui domiciliu fix, a dispus ca bărbatul să fie repartizat la Casa de Detenție Valle Armea, până la validarea arestului.

„În ultimele luni, bărbatul arestat se făcuse vinovat de un număr impresionant de infracțiuni contra patrimoniului care îi erau atribuite, ca urmare a activității intense și sistematice de investigare desfășurate de Secția de Investigații a Comisariatului de Poliție din Sanremo”, a precizat poliția de stat. În special, i-au fost atribuite mai multe furturi de mașini, efectuate în principal prin tăierea sigiliului geamului și soldate uneori cu spargerea geamului: bărbatul a fost, de asemenea, protagonistul unor furturi împotriva a numeroase firme din orașul Sanremo.

Românul fusese repatriat

„Având în vedere periculozitatea socială a cetățeanului și ca urmare a unei solicitări specifice din partea Biroului pentru Imigrări din cadrul Direcției Generale de Poliție, prefectul provinciei Imperia a emis un decret de expulzare, iar Questore al provinciei Imperia a dispus ca măsura menționată mai sus să fie executată prin intermediul forței publice. Prin urmare, la sfârșitul lunii martie, subiectul a fost localizat cu promptitudine de către personalul Poliției de Stat și, după audierea de validare la Autoritatea Judiciară competentă din Genova, a fost însoțit la frontiera aeriană din Torino pentru a fi ulterior repatriat în țara de origine„, a informat Direcția Generală de Poliție.

„După câteva zile, însă, a revenit în Italia și, din acel moment, a început o escaladare a furturilor, în special împotriva magazinelor și caselor, comise mai ales pe timp de noapte, pentru multe dintre acestea fiind deja reclamat la Autoritatea Judiciară competentă. Prin urmare, arestarea a pus capăt acestei escaladări a infracțiunilor”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În Italia vor fi cele mai multe secții de votare din diaspora. Ce trebuie să facă românii

Român arestat la Bologna, a încercat să dea foc unei biserici de trei ori. „Să sară-n aer”