in

Român arestat la Bologna, a încercat să dea foc unei biserici de trei ori. „Să sară-n aer”

Un român a încercat să dea foc unei biserici de trei ori – Obiectivul declarat a fost de fapt crearea unei explozii și din acest motiv se așezase lângă niște conducte de gaz. Marți după-amiaza, în jurul orei 16, în mijlocul mai multor trecători, a pornit un incendiu prin arderea unor saci de haine, în fața bisericii Santa Maria della Misericordia din Piazza di Porta Castiglione, lângă intrarea spre Grădinile Margherita, la Bologna. Și nu era prima dată când o făcea.

A încercat să dea foc unei biserici de trei ori

Un locuitor al clădirii din apropiere le-a spus agenților secției de poliție de la secția Due Torri San Francesco, care au intervenit în sprijinul pompierilor, că bărbatul – un român de 49 de ani, fără domiciliu stabil – a mai încercat de două ori: în iunie 2023, provocând o sesizare de către poliția locală pentru pagube urmate de incendiu, iar în luna aprilie a acestui an, scrie bolognaindiretta.it.

Vicenza, arestat românul piroman: ”angajat” pentru incendierea unui hotel pentru refugiați

De fiecare dată cu circumstanța agravantă de a dori „să sară totul în aer”: obiectivul declarat era de fapt să creeze o explozie și din acest motiv se așezase lângă niște conducte de gaz, amenințăndu-l pe paroh. Când a fost percheziționat, bărbatul avea niște brichete la el și a fost oprit cu oarecare dificultate. Apoi s-a descoperit că are două condamnări pentru furt și tâlhărie pe rol în 2020 și 2022 și că din 7 mai 2024 a fost supus unui ordin de expulzare din partea prefectului și unui avertisment verbal din partea comisarului de poliție.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
taser arestat

Sanremo: român de 36 de ani care jefuia apartamente, arestat de poliție cu ajutorul unui pistol cu electroșocuri

Tânăr de origine română premiat de Mattarella: „Cu promptitudine și simț civic a evitat un feminicid”