in

I-a dat foc cu ”diavolina”! Alte două mașini ale românilor incendiate în Italia. Cinci cazuri de la începutul lui 2018

Din nou știri cu mașini aparținând unor cetățeni români din Italia care au fost incendiate.

În noaptea de 10 februarie, la Tricase, în provincia Lecce (Puglia), mașina unei românce a luat foc, în jurul orei 22.00. Este vorba de un Fiat Punto, parcat în zona Tutino, în centrul vechi al orașului. Mașina este deținută de o femeie de 37 de ani, de origine română, fără antecedente de vreun fel, de mult timp rezidentă în locul respectiv și angajată în sectorul de catering.

Incendiul a fost stins de pompierii locali, care au intervenit după numeroasele apeluri ale rezidenților. Potrivit cercetărilor, în mașină fusese pusă substanță de aprins grătarul („diavolina”, conform denumirii comerciale italiene)

Au fost cauzate daune într-o parte a vehiculului, la nivelul roții. La fața locului au sosit și carabinierii, pentru a investiga cazul. Militarii au audiat-o pe victimă, apoi au solicitat înregistrările sistemelor de supraveghere video instalate în centrul orașului. Anchetatorii suspectează că ar fi fost o intimidare declanșată din motive personale.

Este al patrulea incident de acest fel de la înceutul anului. În 6 februarie, mașina unui român a luat foc la Caltabellotta, în provincia Agrigento. În 19 ianuarie la San Salvo (Abruzzo) a fost incendiată o mașină Audi A6 aparținând unei familii de români. La Bisignano, în Calabria, mai multe mașini aparținând unor rezidenți români au fost arse în primele zile ale lui 2018.

Un alt caz a fost la San Benedetto del Tronto. A fost alarma mașinii care a declanșat și a făcut ca locuitorii să realizeze ce se întamplă. De data aceasta a ars un Audi A4 Station Vagon, deținut de o persoană de origine română.

S-a întâmplat astăzi, în jurul orei 7 dimineața. Pompierii au sosit la fața locului împreună cu carabinierii. Flăcările au apărut în partea din față a vehiculului. În prezent nu se exclude nici o ipoteză.


Citește și:

Mașina unui român, incendiată în Sicilia. Pompierii susțin că a fost un scurtcircuit

Alarmă la Vasto! Incendiată mașina unui român, cea de-a opta de la începutul anului

 

Incidente violente în Calabria, mașinile unor români au fost arse. Presa locală: orașul este ”pradă anarhiei”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Corina Constantinescu, singurul român candidat la Parlamentul italian: «Vom cere dreptul constituțional de a ne exprima în propria limbă în Italia»

Roma, așteptau autocarele care vin de la Fiumicino și Ciampino și plecau cu bagajele turiștilor, doi români arestați