in

Decizie judecătorească ”medievală” la o instanță în Italia: trei judecătoare au achitat doi violatori, pentru ca victima era urâtă

Aproximativ 200 de persoane au protestat în față Curții de Apel din orașul italian Ancona, după ce s-a aflat că doi bărbați au scăpat de acuzațiile de viol, pentru că presupusă victima era „prea masculină” pentru a fi atrăgătoare, deci ținta unui viol. Decizia a fost dată în 2017, însă motivarea a fost făcută publică de curând, când Curtea Supremă din Italia a respins verdictul instanței inferioare și a cerut rejudecarea cauzei.

Bărbații au fost condamnați în 2016, în prima instanța, pentru că au violat o femeie de origine peruană, care avea 22 de ani în momentul atacului (în 2015). Numele ei nu a fost făcut public, conform legii italiene. Apoi, cei doi bărbați au fost achitați de Curtea de Apel din Ancona, judecătorii motivându-și decizia prin faptul că povestea femeii nu este credibilă pentru că seamănă prea mult cu un bărbat și, prin urmare, nu este atractivă.

Judecătoarele – toate femei – au tras această concluzie după ce au văzut o fotografie a victimei. În plus, suspecții au susținut că nu sunt atrași de ea, iar unul dintre ei chiar i-a salvat numărul în telefon sub denumirea de „Viking”. „Am citit decizia în 2017 și tocmai de aceea am apelat la Curtea Supremă”, a declarat Cinzia Molinaro, avocatul victimei.

„A fost dezgustător să citesc așa ceva; judecătorii au invocat mai multe motive pentru a-i achita pe cei doi, însă unul dintre ele a fost că suspecții au susținut că nu o plăceau, pentru că e urâtă. De asemenea, (judecătorii) au mai scris că o fotografie (cu victima) reflectă într-adevăr acest lucru„, a adăugat apărătorul.

Cazul va fi rejudecat de o instanța din Perugia. Molinaro susține că inculpații au pus droguri în băutură victimei, după ce grupul a mers într-un bar, după niște cursuri la care au participat după-amiază. În plus, doctorii care au verificat victima după viol au precizat că rănile sunt consistente cu cele din urmă unui viol, iar în sângele ei există un nivel ridicat de benzodiazepine – semn că a fost drogată.

Molinaro a mai spus că victima s-a mutat înapoi în Peru după ce a fost ostracizată de comunitatea din Ancona pentru că i-a raportat pe bărbați. Luisa Rizzitelli, purtătoarea de cuvânt a Rebel Network, organizația de femei care a organizat protestele de la Curtea de Apel, a declarat că decizia judecătorilor este „medievală”.

„Cel mai rău lucru este mesajul cultural care a venit de la trei judecători de sex feminin care i-au achitat pe acești doi bărbați, pentru că au decis că este improbabil că ei să vrea să violeze pe cineva care ar arată masculin”, a spus Rizzitelli.

”Mici sclavi invizibili”: minore din Nigeria şi România, cele mai exploatate, constrânse să se prostitueze pe stradă sau în locuri închise

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Asociația Românilor din Italia, atac la Rareș Bogdan: «Practici staliniste»

Brescia, copii abandonați în mașină: tatăl la păcănele, mama se prostitua. Doi români arestați și decăzuți din drepturile părintești