in

Disperare la Roma. În Italia evaziunea fiscală este echivalentă cu jumătate din PIB-ul României

Totalul evaziunii fiscale din Italia se ridică la aproape 87 de miliarde de euro anual, adică circa jumătate din cât valorează PIB-ul României (169,5 miliarde de euro în 2016). În perioada 2010-2015, valoarea totală a veniturilor sustrase bugetului statului a fost de 83 de miliarde, 90.2 miliarde, 86.9 miliarde, 87.5 miliarde și respectiv 85.2 miliarde. Acestea sunt datele principale ale unui raport al Centrului de Studii Unimpresa care a analizat Nota de actualizare a Documentului de economie și finanțe aprobat pe 23 septembrie de guvernul italian.

Potrivit analizei asociației, media evaziunii fiscale s-a stabilit, în perioada de șase ani din 2010 până în 2015, la 86.9 miliarde. Vârful maxim a fost atins în 2011 cu 90.2 miliarde, nivelul minim în 2010 cu 83,04 miliarde. IRPEF și TVA rezultă a fi taxele cele mai supuse evaziunii: taxa pe venituri înregistrează neplăți medii de 30.7 miliarde, în timp ce privind taxele consumurilor care scapă administrației financiare neplățile sunt de 35.5 miliarde.

În detaliu, în 2015 au fost înregistrate neplăți ale IRPEF (impozit pe venitul persoanelor fizice) de 31.6 miliarde, ale IRED (impozit pe venitul societăților) de 10.2 miliarde, ale TVA-ului (taxă pe valoarea adăugată) de 34.7 miliarde, ale IRAP (impozit regional pe activitățile productive) de 8.1 miliarde, ale impozitelor pe închirieri de 1.3 miliarde și ale taxei RAI de 1 miliard.

”Taxele trebuie plătite și onorate scadențele fiscului – comentează vicepreședintele Unimpresa, Claudio Pucci. Este o obligație a tuturor contribuabililor, atât familii, cât și societăți. Totuși, când se observă date privind evaziunea fiscală – subliniază – nu se pot ignora anumite aspecte. Precum faptul că o parte dintre subiecții care decid să nu plătească taxele și impozitele la bugetul statului o fac din necesitate, uneori din lipsa absolută de disponibilități, uneori pentru a face față altor plăți. Acest lucru este valabil pentru familii și în special pentru firme. Întreprinzătorul care nu plătește, deseori redirecționează banii către plata salariilor sau a altor furnizori, meșteșugari, mici firme sau profesioniști”, încheie Pucci.

Cineva face evaziune fiscală / Întreprinzătorii italieni se declară mai săraci decât angajații

Junglă de impozite în Italia, e mai rău decât în Vietnam și India

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A ucis un bătrân în Italia, român de 47 de ani condamnat la închisoare pe viață. Fusese prins în Germania după 13 ani de la crimă

«Nu sunt pregătit să mă întorc în ţara în care m-am născut şi nu cred că voi mai fi vreodată»