in

Dramă la Cosenza: și-a împușcat fosta parteneră cu șase focuri de armă, apoi s-a sinucis. Au lăsat în urmă o fetiță de doi ani

Știri Italia – Dramă la Cosenza: și-a împușcat fosta parteneră cu șase focuri de armă. În urmă cu trei luni se despărțiseră, fără scandal, după mai mulți ani de conviețuire. O uniune, cea dintre Ilaria Sollazzo, 31 de ani, și Antonio Russo, 25 de ani, ea profesoară, el agent de pază la Metropol, ambii din Scalea (Cosenza), a trăit cu suișuri și coborâșuri, în ciuda nașterii, în urmă cu doi ani, a unei fetițe (care locuia cu mama ei).

Dramă la Cosenza: și-a împușcat fosta parteneră cu șase focuri de armă

Sâmbătă seară, tragedia la care nimeni nu se aștepta, pentru că se pare că nu a existat niciun avertisment. În jurul orei două, Antonio Russo, după ce a urmărit-o pe Ilaria cu Audi-ul său, a ajuns-o în fața casei sale, a coborât din mașină și a tras șase focuri de armă asupra ei, în timp ce aceasta se afla încă pe scaunul șoferului din Lancia Y.

Apoi, a întors arma spre el însuși și, cu ultimul glonț rămas, s-a sinucis.

Don Cono Araujo, parohul bisericii Sfântul Iosif din Scalea, îi cunoștea pe amândoi. „Îi cunoșteam pe băieți și familiile lor. Veneau adesea la parohie, împreună cu fata”. Erau un cuplu apropiat, se iubeau unul pe celălalt. „Chiar și după despărțire, atmosfera dintre cei doi a fost normală. Ceva, totuși, s-a rupt”, motivează Don Cono. Ilaria câștigase concursul din școală și își luase postul în septembrie anul trecut la liceul Metastasio din Scalea.

Ce spune preotul paroh

Preotul paroh povestește apoi o întâmplare care, în ceea ce privește dinamica care declanșează feminicidurile, este, din păcate, încă des auzită: „Cred că Antonio nu privea cu ochi buni autonomia economică a partenerei sale. Cred că independența ei l-a înfuriat”.

Sâmbătă seara, Ilaria a mers la parohie pentru a-i vizita pe cateheți. ‘Îi plăcea să fie cu copiii, ani de zile a predat catehismul. Ca de obicei, am început să discutăm. Era destul de senină, zâmbitoare, îmi spusese că merge la ziua de naștere a unor prieteni. Ilaria iubea viața și avea mulți prieteni”, își amintește Don Cono.

Niciun martor nu a asistat la scenă

Sfârșitul relației cu Antonio, însă, Ilaria l-a trăit cu suferință, mai ales pentru fiica ei. Între timp, odată cu moartea tatălui său, el a moștenit afacerea familiei, Metropol, împreună cu mama și fratele său. ”Chiar și din asta încercase să o recucerească pe Ilaria, dar fără succes. Ilaria,”, au relatat cei care îi cunoșteau, a respins politicos încercările de apropiere”.

Dar el a urmat-o. Ilaria s-ar fi destăinuit surorilor și fratelui ei, dar nu a depus plângere pentru hărțuire sau amenințări. Sâmbătă, Ilaria și-a petrecut seara cu prietenii. În jurul orei două, s-a întors la casa părinților ei de pe strada Paolo Borsellino. Acolo, a dat peste silueta fostului ei iubit care, după ce s-a apropiat de mașina ei, a încercat să deschidă portiera din partea șoferului pentru a o lăsa să iasă.

Niciun martor nu a asistat la scenă, dar se presupune că Ilaria, speriată, s-a încuiat în mașină. Un gest care, însă, nu i-a salvat viața. Agentul de pază a apăsat de șase ori pe trăgaciul pistolului, îndreptându-l spre mama copilului său. A tras prin fereastră și a ucis-o pe loc. Apoi, și-a pus revolverul la tâmplă și a tras ultimul foc de armă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 23 In medie: 3.3]

A fost arestat șoferul care a ucis-o cu mașina pe Diana Zaharie la Cassino și a fugit

insarcinata tumoare italia

Italia, poveste cu un final trist: în aceeași zi în care a aflat că are cancer, femeia a aflat că este însărcinată