in

Italia, poveste cu un final trist: în aceeași zi în care a aflat că are cancer, femeia a aflat că este însărcinată

Știri Italia: Poveste cu un final trist. În aceeași zi în care a aflat că are cancer la sân, Elisabetta Socci a aflat că este însărcinată. O poveste cu un final trist și dramatic, pentru că, pe 31 iulie anul trecut, soarta tragică a luat-o, din păcate, pe tânăra de 36 de ani din Ravenna de lângă soțul ei, Matteo Grotti (35 de ani), care acum își crește singur fiica de aproape un an, rămasă orfană de mamă când avea doar 10 luni.

O succesiune de emoții și sentimente contradictorii se amestecă în povestea lucrătorului de depozit din Rontagnano (Forlì-Cesena). Trecut, prezent și viitor pe care Grotti a decis să îl facă public într-un interviu acordat jurnalistei Chiara Tadini de la ziarul online Ravenna Today, în care precizează că a vrut să își spună povestea pentru a insufla curaj celor care se confruntă în momente dificile cu obstacole ce par insurmontabile.

Italia, poveste cu un final trist – Căsătoria, căutarea unei sarcini și realitatea crudă

Diagnosticul bolii apăruse cu un an și cinci luni înainte de moartea soției sale, în 2021, de ziua ei de naștere (o altă coincidență crudă), Elisabetta (numită Elisa de soțul ei, n.r.) a descoperit că avea un nodul la sân. Rezultatul biopsiei va arăta că este vorba de o tumoare malignă.

„Ne-a căzut lumea în cap. La spitalul din Forlì i-au prescris niște analize și i-au spus să facă mai întâi un test de sarcină pentru a se asigura că nu este însărcinată”, a declarat Grotti pentru Ravenna Today. Imaginați-vă, am încercat timp de doi ani chiar și cu fertilizare asistată”. Acel test o va arunca pe femeie în disperare pentru că va descoperi că momentul atât de mult așteptat coincide cu vindecarea de o boală grea.

Leacuri, speranță și boala care avansează

Așa se va întâmpla, între operații, terapii și teste care, din păcate, nu vor dezvălui aproape nicio îmbunătățire a stării de sănătate a femeii. Nu a ezitat nicio clipă, era convinsă că sarcina era lumina în această perioadă de întuneric”, a subliniat el.

„În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, a ales să o ducă la termen și să se trateze, chiar dacă parțial, cu terapii care să nu dăuneze unei creaturi atât de intens dorite. În a treia lună de sarcină, tânăra de 36 de ani a început chimioterapia, la opt luni a născut, iar la nouă luni a fost operată, suferind o mastectomie totală.

În curând, însă, descoperirea dură – în urma unui examen – a avansării bolii, care între timp se extinsese la ficat. Până când și ultima speranță s-a stins odată cu ultimele zile pe care le-au trăit împreună.

Tatăl singuratic și darul postum al mamei pentru copil

Din acea zi, bărbatul de 35 de ani a trebuit să învețe cum să fie un tată care este și mamă, împărțindu-și timpul între muncă și dragostea pentru fiica sa. „Este foarte greu, dar nu atât în ceea ce privește managementul familiei, cât în lipsa acestui sprijin”, i-a mărturisit Grotti jurnalistului.

În ziua înmormântării soției sale a decis, de asemenea, să strângă donații care vor fi folosite pentru a cumpăra jucării pentru grădinița pe care fetița lor o va frecventa anul viitor: pentru a-i arăta că și cele mai grele experiențe pot duce întotdeauna la ceva bun de împărtășit, iar în acest caz va fi și un cadou din partea mamei sale.

Și, în cele din urmă, acea invitație de a privi în prezent și nu în viitor, pentru a găsi adevărata cheie a tuturor lucrurilor, chiar și în cele mai grele momente: „Luptă așa cum a făcut Elisa”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 46 In medie: 4.5]
drama cosenza

Dramă la Cosenza: și-a împușcat fosta parteneră cu șase focuri de armă, apoi s-a sinucis. Au lăsat în urmă o fetiță de doi ani

Politician important din Lega, mort subit. „Inima i s-a oprit”. Salvini: „Ne vei lipsi”