in

Drumul către libertate în Italia: sfârșitul permisului verde, măști, obligație de vaccinare

Drumul către libertate în Italia. Sfârșitul permisului verde și relaxarea restricțiilor: măsuri mai ușoare de la 1 aprilie. Dar obligația de vaccinare pentru cei peste 50 de ani va rămâne până pe 15 iunie.

drumul spre libertate în Italia

Drumul către libertate în Italia

Relaxarea treptată a ultimelor restricții în vigoare, pentru a ajunge la un „totul liber”, sau aproape, până pe 30 aprilie. Cu permisul verde eliminat pentru majoritatea activităților, vaccinarea va rămâne obligatorie pentru unele categorii de lucrători și pentru cei peste 50 de ani până pe 15 iunie.

Aceasta este intenția guvernului pentru foaia de parcurs anunțată de premier. Mario Draghi este hotărât să „iasă cât mai curând din situația de urgență” cauzată de Covid 19 și dorește să facă acest lucru păstrând gradualitatea.

Datele sunt foarte pozitive și se lucrează la noul decret la Palazzo Chigi, urmând să fie aprobat între prima și a doua săptămână a lunii martie. Prevederea ar putea intra în vigoare la 1 aprilie: data simbolică, care ar marca începutul drumului către libertate.

Starea de urgență se încheie pe 31 martie

Starea de urgență expiră pe 31 martie și guvernul a decis să nu o reînnoiască deoarece infecțiile continuă să scadă, secțiile spitalicești se golesc, multe regiuni au cifre reconfortante.

Unele măsuri vor cădea, iar altele vor fi prelungite. Intenția executivului este de a stabili un nou calendar care până la sfârșitul lunii aprilie să reglementeze revenirea la normalitate. Guvernul vrea să favorizeze sosirea turiștilor străini și redresarea economiei, garantând o mai mare libertate de intrare în magazine, baruri, restaurante și hoteluri.

Green Pass

Problema pe care cei mai mulți miniștri o pun la îndoială este la ce folosește green pass, un instrument care a fost central în strategia lui Draghi. Eliminarea bruscă după 31 martie, așa cum ar dori Liga, nu este o soluție posibilă pentru Palazzo Chigi și Ministerul Sănătății, deoarece încercarea de a stimula a treia doză de vaccin este legată de Green Pass. „Nu există niciun comutator pe care să-l apeși și nu mai există Covid – este linia lui Roberto Speranza -. Vom vedea cifrele și vom decide, dar trebuie să ne imaginăm un element de gradualitate”.

Italia, petreceri Covid pentru Green Pass: „Am făcut totul pentru a lua virusul, acum pot să lucrez”

Mască în interior

Ministrul Sănătății a anunțat o ordonanță care va reînnoi obligația purtării măștilor în toate spațiile interioare, altele decât locuințele private.

Măști Ffp2

Obligația impusă pentru spectacolele în aer liber nu va fi reînnoită. Va fi necesar să se decidă cât timp se reînnoiește ordonanța care impune masca Ffp2 pentru spectacolele în interior în teatre, cinematografe, locuri de divertisment și muzică live și pentru evenimentele sportive și competițiile care au loc în interior.

Baruri și restaurante

Obligația de a prezenta permisul verde întărit pentru a mânca la masă în baruri și restaurante în aer liber nu va fi reînnoită. Guvernul va trebui să decidă dacă semnează un nou decret de reînnoire a permisului verde pentru mesele în interior. Sau, așa cum ar dori aripa de deschidere a majorității, să se ceară pur și simplu să păstrați masca purtată când vă ridicați de la masă.

Carantina

După eliminarea tamponului pentru cei sosiți din țările UE, guvernul vrea să ușureze intrarea și pentru cei care vin din alte țări.

Cu excepția cazului în care există condiții grave de pandemie în țările de origine, ordonanțele de sănătate care impun carantină sau testare nu vor fi reînnoite.

Hoteluri

Pe 31 martie expiră obligația de a prezenta certificatul verde întărit pentru hoteluri, festivaluri și târguri, centre de convenții. Guvernul este dornic să o elimine pentru a încuraja sosirea turiștilor străini, care altfel ar alege să plece în vacanță în alte țări.

Ideea predominantă este de a renunța treptat la certificatul verde în aprilie, stabilind datele în funcție de curba pandemiei. De asemenea, este posibil ca pentru evenimente aglomerate sa se decida impunerea testului.

Piscine și săli de sport

Chiar și pentru activitățile în aer liber, obligația de a avea un permis verde întărit expiră pe 31 martie, în timp ce pentru sporturile în sală, orientarea guvernului este să mențină câteva săptămâni de prudență.

Stadioane

De la 1 aprilie, capacitatea spectatorilor de pe stadioane este de așteptat să ajungă la 100%.

Super Green Pass obligatoriu, Meloni: „Instrument opresiv, trebuie desființat imediat”

Transport

Obligația de a prezenta Super Green Pass pe mijloacele de transport pe distanțe lungi și în comun expiră. Guvernul are în vedere relaxarea măsurilor, pentru încurajarea turismului.

Culori

Eliminarea sistemului de culoare nu este luată de la sine înțeles. Guvernul ar putea păstra „zona roșie” pentru a interveni în cazul apariției focarelor, scrie Corriere della Sera.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
italieni cu soție româncă

Crește procentul de italieni care își aleg soții românce, Raport Istat asupra căsătoriilor mixte

italia se deschide

Italia se deschide: de la 1 martie, turiștii nevaccinați pot intra DOAR cu test, eliminată carantina