Menu
in

Echipa Italiei a decis să nu mai stea în genunchi pentru Black Lives Matter

La meciul împotriva Țării Galilor, doar Toloi, Pessina, Emerson, Bernardeschi și Belotti au îngenuncheat.

Dar acum niciun jucător din echipa Italiei nu o va face înaintea meciului împotriva Austriei.

Echipa națională a Italiei a decis că, înainte de începerea meciului programat mâine la Wembley, valabil pentru optimile de finală ale Euro 2020, niciun jucător nu va participa la gestul simbolic în favoarea mișcării antirasiste Black Lives Matter.

Italia este prima echipă calificată în optimi la EURO! 29 de meciuri consecutive fără înfrângere

Decizia vine după o confruntare internă, în care jucătorii antrenați de Roberto Mancini au decis să adopte un comportament uniform, scrie Il Messaggero.

Înaintea partidei cu Țara Galilor, cinci jucători ai naționalei Italiei au rămas în picioare, în loc să se închine ritualic în semn de respect pentru organizația americană Black Lives Matter.

Au apărut multe critici, dar răsăunsul echipei a fost acesta: „În numele întregii echipe, reiterăm că suntem împotriva tuturor formelor de rasism, ne-am confruntat și, evident, vrem să reiterăm această poziție. A adera sau nu la o formă de protest, oricât de simbolică ar fi aceasta, nu înseamnă a ignora lupta împotriva rasismului ”.

«Lăsăm jucătorii liberi să-și exprime sensibilitățile și convingerile – a explicat președintele Federației italiene de fotbal, Gabriele Gravina – și unii au urmat procedura, alții au aplaudat cu fanii noștri. În calitate de federație, am pus în aplicare activități împotriva tuturor formelor de rasism, dar nu pot exista forțări sau impuneri pentru jucătorii noștri ».

Nici fanii nu sunt toți de acord. În Anglia, pe stadionul Riverside din Middlesbrough, o parte din aproximativ 7.500 de fani care s-au adunat la amicalul dintre echipa națională Southgate și Austria (1-0) au decis să urle în timpul unui moment de meditație în favoarea Black Lives Matter. Jucătorii celor două echipe erau îngenuncheați în centrul terenului chiar înainte de meci și de la tribune au plouat tone de huiduieli.

Chiar și în Spania, reacțiile fanilor de dreapta nu au întârziat să apară: „Dacă îngenunchezi, să oprim televizorul”, mesajul trimis (completat cu hashtagul #SiSeArrodillanAPagaLaTele) de la fanii de dreapta spanioli. Probleme și în Rusia-Belgia, unde fanii de acasă i-au huiduit pe belgienii care îngenuncaseră înainte de joc.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version