in

Elena Ciobanu, dispărută în Sicilia. ”S-a sacrificat pentru a asigura fiicelor un viitor decent”

Elena Ciobanu, 48 de ani, 1,60 m înălţime, ochi castanii, păr negru, a dispărut la Roccalumera (Messina), în 4 decembrie 2013. Nicio veste despre femeia de naţionalitate română dispărută în urmă cu o lună între Roccalumera şi Furci Siculo, în provincia Messina.

Elena Ciobanu, de 48 de ani, rezidentă la Nizza di Sicilia şi care la Roccalumera lucra ca îngrijitoare pentru doi soţi, pare că a fost înghiţită de pământ. Carabinierii continuă anchetele pentru a clarifica povestea cu conotaţiile unui adevărat roman poliţist.

Există mai multe ipoteze, care merg de la sinucidere, la sechestrare de persoană, la omucidere. Nimic nu este neglijat. Anchetatorii controlează traficul telefonic al celularului femeii pentru a afla cine a contactat-o în zilele anterioare dispariţiei sale.

În urmă cu câteva săptămâni la Roccalumera a sosit din România fiica Elenei Ciobanu, Ana Maria, 28 de ani, care a fost audiată de carabinieri. Femeia a exclus posibilitatea ca mama să se fi sinucis. Alarma pentru dispariţia Elenei Ciobanu s-a dat în urmă cu o lună, pe 4 decembrie, când pe plaja din Furci a fost găsit poşeta cu documentele sale.

Ana Maria Ciobanu, fiica dispărutei, a făcut un apel prefectului de Messina, ca să fie efectuate toate anchetele ca în cazul unei cetăţene italiene, pentru a se face lumină asupra acestei dispariţii.

Ana Maria a venit special din România pentru a urmări evoluţia anchetelor, însă nu a avut răspunsuri pozitive, motiv pentru care s-a întors în patrie, mai ales că nu mai avea bani pentru a supravieţui în provincia Messina, dar şi pentru că a lăsat acasă o soră mai mică şi un tată bolnav.

„Până în acest moment nu am avut veşti concrete despre mama mea – a declarat fiica – motiv pentru care m-am adresat prefectului din Messina, chestorului, comandantului provincial al carabinierilor pentru a avea o speranţă. Însă până în acest moment cercetările se pare că nu au dat rezultate concrete.

Mama mea nu s-a sinucis aşa cum susţin unii, pentru că a cumpărat pentru noi copiii dulciuri pe care trebuia să ni le trimită de Crăciun, pentru că ea este sprijinul nostru. Mai ales că noi în România nu lucrăm. Cer ca autorităţile locale să trateze acest caz cu angajament, ca şi când ar fi vorba de dispariţia unei cetăţene italiene”.

Doamna Elena Ciobanu a venit în Sicilia în urmă cu circa opt ani. Şi a venit cu scopul precis de a lucra şi a trimite bani acasă, în România, unde trăiesc soţul şi cele două fiice. După ceva vreme a găsit de lucru la Roccalumera, la o familie de bătrâni, în apropiere de piazza Municipio. A fost mereu corectă şi loială cu bătrânii la care lucra şi se bucura de o amplă stimă şi încredere. Motiv pentru care dispariţia neaşteptată a Elenei i-a lăsat cu respiraţia tăiată nu numai pe angajatori ci şi pe toate persoanele care au cunoscut-o şi au apreciat-o.

„Solicit prefectului şi tuturor militarilor din Messina să se facă lumină asupra dispariţiei mamei mele – a spus la final Ana Maria – o mamă excepţională care s-a sacrificat pentru a veni să lucreze de una singură în Sicilia pentru a ne asigura nouă fiicelor un viitor decent”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vin alegerile / Crin Antonescu: „Românii din diaspora, CEA MAI IMPORTANTĂ resursă pentru viitorul României”

Revelion în Sicilia. „Acum ne povestesc italienii care se duc în România cât de bine se distrează”