in

Energia s-a scumpit cu peste 38% în Italia, guvernul anunță un pachet de măsuri

Energia s-a scumpit cu peste 385 în Italia, iar guvernul ia măsuri. Premierul italian, Mario Draghi, a anunţat că pregăteşte un pachet de măsuri „de mare anvergură”. Pachetul va atenua creşterea valorii facturilor la energie, atât pentru gospodării, cât şi pentru companiile din ţară. În ultimele luni, Executivul a alocat peste 10 miliarde euro în acest scop.

scumpire energie in Italia

Energia s-a scumpit în Italia, efecte asupra familiilor și firmelor

„Guvernul nu uită prezentul şi prezentul ne arată azi o realitate caracterizată de probleme ale familiilor şi companiilor, din cauza creşterii preţurilor la energia electrică”, a declarat premierul la Genova.

În acest sens, el a dat asigurări că pregăteşte un pachet de măsuri pentru a atenua această situaţie, pe care îl va prezenta „în următoarele zile”.

Scumpiri „fără precedent” în acest sector

Preţurile la energie au crescut în ianuarie cu 38,6%, interanual, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (Istat), care pune actuala inflaţie pe seama scumpirilor „fără precedent” din acest sector.

Șoc în Italia, din octombrie prețul la curent crește cu 40%. Anunțul ministrului: „Aceste lucruri trebuie spuse”

Subiectul preţurilor din facturile la energie şi gaze este unul dintre cele mai fierbinţi din Italia şi, de aceea, concentrează în prezent acţiunile şi reclamaţiile unuia dintre partenerii coaliţiei, Liga de extremă dreapta a lui Matteo Salvini.

Acesta a salutat anunţul premierului, deoarece, în opinia sa, acest fenomen reprezintă „o urgenţă naţională pentru că ameninţă cu anularea beneficiilor fondurilor europene şi împiedică recuperarea” după pandemia de coronavirus.

Salvini a făcut o comparaţie între facturile la electricitate ale unui comerciant din ianuarie 2021, de 2.915 euro, şi din acest an, de 5.605 euro.

Alocări de peste 10 miliarde

Până în prezent, Guvernul italian a aprobat o serie de decrete pentru alocarea de bani în vederea compensării creşterii facturilor la energiei, ultimul de 5,5 miliarde euro, astfel că, în total, alocările în acest sens au ajuns la 10,2 miliarde euro.

Însă, la ultima alocare, din 21 ianuarie, patronatul Confindustria a avertizat că măsurile punctuale pentru a frâna tendinţa de creştere „nu sunt suficiente” şi că este nevoie de „un plan pe termen mediu şi lung” privind aprovizionarea, de asemenea naţional, transmite Agerpres.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un bucătar român din Abruzzo a gătit pentru Festivalul Sanremo: „Merită toate aplauzele noastre”

Prof. Crisanti comenteaza datele despre Covid: „Morții sunt aproape toți vaccinați”