in

Episcopul de Cremona: „Doar preoții și diaconii vaccinați pot distribui împărtășania”

Împărtășania distribuită numai de preoți și diaconi vaccinați. Aceasta este cererea scrisă a Episcopului de Cremona către preoții, diaconii și membrii ordinelor religioase ale eparhiei, după comunicările Consiliului Episcopal Italia (CEI).

Împărtășania, distribită numai de vaccinați

Împărtășania (la comunione) trebuie distribuită numai de angajații vaccinați. Aceasta este cererea adresată preoților, diaconilor și religioșilor eparhiei de Episcopul de Cremona, Antonio Napolioni.

Episcopul de Cremona, Antonio Napolioni, vrea numai vaccinați în biserici

Într-o scrisoare, Episcopul a subliniat importanța respectării normelor anticovid, după comunicările difuzate de CEI în ultimele zile în care se cere atenție pentru a asigura siguranța credincioșilor în sărbători și activități pastorale.

„Nu repet multele motive care justifică această cerere – scrie Episcopul în scrisoarea sa – și fac un apel la sensus ecclesiae care pentru noi creștinii ar trebui să fie un alt factor de discernământ”, potrvit Agenției ADNKronos.

ÎPS Teodosie a condus o procesiune religioasă pentru alungarea COVID-ului în Constanţa

Siguranța credincioșilor

Pentru Napolioni, siguranța credincioșilor este fundamentală. „Credincioșii – explică episcopul – care participă la evenimentele noastre, care uneori raportează temeri și îngrijorări, ar trebui să aibă încredere în prudența necesară în comportamentul nostru”.

Din acest motiv, se cuvine ca preoții, pentru a sluji la sărbători, să aibă întotdeauna grijă ca ei să se afle în una dintre cele trei condiții prevăzute de lege: vaccinare, recuperare pentru cel mult 180 de zile sau test negativ. timp de cel mult 48 de ore.

impartasania poate fi disyribuita numai de vaccinati

Cine distribuie împărtășania

„Personal – scrie Napolioni – aș vrea ca Sfânta Împărtășanie să fie distribuită, și cu atât mai mult, adusă de slujitorii bisericii vaccinați. Dacă acest lucru nu este posibil, trebuie să i se încredințeze sarcina unei persoane potrivite, religioasă sau laică, care este vaccinată”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
medic fals agresiune sexuala

Italia, român arestat într-un spital, s-a dat drept medic și a agresat sexual o pacientă și o infirmieră

vindecati moastelor

Primar: „Avem mărturii ale oamenilor vindecaţi graţie trecerii moaştelor prin curţile spitalelor”