in

Erupție spectaculoasă a vulcanului Etna, cea mai puternică din ultimii ani. Aeroportul din Catania este închis temporar

Vulcanul Etna, situat pe insula Sicilia, din sudul Italiei, a erupt spectaculos marţi seară, expulzând în atmosferă lavă şi cenuşă în urma unei explozii produse în partea de sud-est a craterului, informează DPA.

O porţiune de dimensiuni reduse a conului vulcanului s-a prăbuşit, iar o cantitate mică de resturi piroclastice a ajuns în Valea Bove. Erupția a adus o adevărată ploaie de pietre peste orașul Catania.

Presa locală şi utilizatorii reţelelor de socializare au publicat imagini şi înregistrări de la faţa locului în care se pot vedea un nor gigantic de fum ridicându-se din crater şi un râu de lavă care se scurgea pe versant. Nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale.

Potrivit agenţiei de ştiri Adnkronos, fluxul de lavă a ajuns la o altitudine de 2.000 de metri.

Aeroportul din Catania şi-a sistat temporar activitatea din cauza cenuşii răspândite în atmosferă. Potrivit agenţiei de presă ANSA, coloana de fum şi cenuşă s-a ridicat la mai bine de un kilometru în aer, existând riscul perturbării curselor aeriene.

Cenuşa s-a depus pe locuinţe, străzi şi terase din oraş.

Erupţiile vulcanului Etna, cu o înălţime de 3.300 de metri, sunt un fenomen frecvent. Vulcanul din estul Siciliei este inclus pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO. Cea mai recentă erupţie a Vulcanului Etna, cel mai activ din Europa, avusese loc pe 18 şi 19 ianuarie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Jumătate din Italia revine la portocaliu de vineri. Noile variante ale virusului îngrozesc experții

Români din Italia povestesc despre ”infernul” șoferilor de la Amazon: ”Mulți dintre noi nu reușesc să se oprească să mănânce”