in

Jumătate din Italia revine la portocaliu de vineri. Noile variante ale virusului îngrozesc experții


În toată Italia, situația pandemiei este din nou îngrijorătoare, datorită variantelor virusului, care fac infecția și mai acută, cu o rată de mortalitate potențială mai mare de 20-30%.

În spitale există o alertă, în special în unitățile de terapie intensivă, care în unele zone sunt din nou sub presiune. Numărul morților rămâne dramatic. Ieri au fost 10.386 noi infecții și 336 morți.

Acesta este motivul pentru care – scrie Corriere della Sera – se studiază un nou plan de restricții care prevede închideri în zonele cele mai afectate pentru a elimina riscul unui blocaj național, așa cum s-a întâmplat în Germania.

În zonele roșii, școlile, magazinele și locurile publice vor trebui să își oprească activitățile pentru a limita cât mai mult circulația oamenilor. Și deja vineri șase regiuni ar putea avea un Rt mai mare de 1, ajungând astfel în banda portocalie, altele ar putea fi clasificate în roșu.

Monitorizarea de vinerea viitoare – continuă Corriere – va servi drept busolă pentru noile decizii ale guvernului. Șase regiuni care săptămâna trecută au avut un Rt apropiat de 1 vor trece probabil în banda portocalie. Pe lângă Lombardia și Lazio, vor fi portocalii Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Marche și Piemonte. Se vor adăuga la Abruzzo, Basilicata, Liguria, Molise, Umbria și provincia Trento.

Ieri, Institutul Pascale și Universitatea Federico II din Napoli au descoperit „o variantă a cărei putere de infecție sau alte caracteristici nu sunt cunoscute în acest moment. Se numește B.1.525 și până în prezent au fost identificate doar 32 de cazuri în Marea Britanie și câteva cazuri și în Nigeria, Danemarca și Statele Unite. Niciodată până acum în Italia.”

Primul infectat din Italia este un profesionist care tocmai s-a întors din Africa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, a căzut cu mașina de pe „Tangenziale”, român de 51 de ani mort pe loc

eruptie etna

Erupție spectaculoasă a vulcanului Etna, cea mai puternică din ultimii ani. Aeroportul din Catania este închis temporar