in

Filiale ale Poștei Italiene BLOCATE, sistemul informatic s-a defectat: „Nu sunt hackeri”

Poșta Italiană are sistemele blocate. Zi de alarmă pentru sistemele IT italiene, oficiile poștale sunt blocate. De exemplu, rapoartele vin din Umbria și de la birourile din Cassino, situația este monitorizată în toată Italia, scrie Il Tempo.

„Am avut unele dificultăți la sistemul informatic – informează Poste Italiane pentru Il Tempo – și le rezolvăm. Prin urmare, operațiunile de la ghișeu sunt acum în dificultate”. Sistemul nu funcționează, există probleme mai ales în legătură cu utilizarea SPID-ului dumneavoastră.

Azi a fost anunțat atacul hackerilor pro-ruși

Legătura cu atacul hackerilor anunțat tocmai pentru astăzi de pro-rușii din Killnet este inevitabilă. Dar momentan nu există nicio confirmare că blocarea de la Poștă este legată de o inițiativă a hackerilor.

Tam-tam-ul social, însă, a început deja. Pe Facebook și WhatsApp este citată o presupusă comunicare internă către angajații Poste Italiane care s-ar referi la potențiala inițiativă a hackerilor, dar momentan nu există comunicări oficiale utile pentru a confirma autenticitatea mesajului.

Dimpotriva. Aici vine negarea oficială. „Problema tehnică” înregistrată în această dimineață în unele oficii poștale „s-a datorat soluționării unei actualizări IT” și nu unui atac de hackeri, potrivit Poste Italiane, mai scrie Il Tempo.

Bancomaturi și POS blocate în toată Italia. Probleme pentru titularii de carduri la UniCredit și Intesa Sanpaolo

Amenințarea Killnet

Italia „terenul” provocării dintre hackeri. „30 mai la ora 05.00. Locul de întâlnire – Italia ” este textul mesajului publicat pe profilul Telegram al grupului de hackeri pro-ruși Killnet cu care este așteptat un posibil atac cibernetic în Italia.

„Anonimii care sunteți împotriva noastră, vă așteptăm”, spune din nou postarea în semn de sfidare. Colectivul apoi, într-o a doua postare, se întreabă dacă Rusia „sprijină” activitățile lor. „Întrucât vom da o lovitură ireparabilă în Italia din cauza războiului cu Anonymous, măcar vom fi amintiți în patria noastră?”, se întreabă hackerii, care au ajuns în luptă cu Anonymous după începutul războiului din Ucraina. „Vă așteptăm”, este concluzia mesajului.

Anterior, Anonymous a făcut inaccesibil site-ul pro-rus killnet.ru. Parchetul de la Roma a deschis un dosar de anchetă privind atacurile din ultimele zile și a delegat cercetările specialiștilor Poliției Poștale. Agenția Națională de Securitate Cibernetică, la rândul său, a raportat că atacurile de tip Ddos pot face site-urile indisponibile pentru o anumită perioadă de timp, dar nu afectează integritatea sistemelor. Cu toate acestea, atenția este mare în vederea unui posibil salt calitativ în campania ofensivă: companiile și instituțiile au fost invitate să-și ridice apărările telematice împotriva riscului intruziunilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Cât costă războiul din Ucraina pentru fiecare italian

A câștigat 5 milioane de euro la Gratta e Vinci, dar l-au jefuit hoții. „Aveau accent românesc”