in

Foggia, două fetițe, de 4 și 7 ani, și-au salvat tatăl de la moarte: ”O nouă viață a început acum, o datorez fetelor mele”

Știri ItaliaFoggia, două fetițe, de 4 și 7 ani, și-au salvat tatăl de la moarte: ”O nouă viață a început acum, o datorez fetelor mele”.

În urmă cu patru luni, Pio, în vârstă de 45 de ani, s-a îmbolnăvit subit în timp ce se afla acasă cu fiicele sale. Ele au fost cele care au sunat la ambulanță și au permis sosirea salvatorilor: „Dacă o nouă viață a început acum, o datorez fetelor mele”, scrie Corriere del Mezzogiorno.

„Chemați o ambulanță și veniți, tata este foarte bolnav”. Este vorba despre Matilde și Sofia, în vârstă de doar 7 și 4 ani, două fetițe din San Giovanni Rotondo care, singure acasă, au sunat la serviciile de urgență 118 și și-au salvat tatăl.

Italia, fetiță de două luni blocată în mașină, sub soare, în timp ce părinții ei se certau afară, salvată de o vânzătoare

Foggia, două fetițe, de 4 și 7 ani, și-au salvat tatăl de la moarte

Patru luni mai târziu, Pio, un bancher în vârstă de 45 de ani din orașul din provincia Foggia, a povestit. Aflat acum în afara oricărui pericol, a fost operat de urgență la spitalul Casa Sollievo della Sofferenza din San Giovanni Rotondo pentru un șoc hemoragic al arterei pancreatice.

„Îmi amintesc foarte bine sentimentul din acea noapte. – povestește Pio – Ca un pumn foarte puternic în abdomen, în timp ce mă întorceam în casă după ce scosesem coșul de reciclare.

Apoi îmi amintesc că am căzut la pământ. Am încercat să mă ridic și să-mi clătesc fața cu apă proaspătă. Am reușit să mă întind pe canapea și le-am cerut ajutorul fiicelor mele, Matilde și Sofia, în vârstă de 7 și 4 ani.

Nu puteam să stau treaz. Apoi nu-mi mai amintesc nimic în afară de vocea Sofiei și a lui Matilde care vorbea cu cineva la telefon și spunea: „Tata a murit, ajutați-ne, a căzut. Chemați o ambulanță și veniți, tata este foarte bolnav””.

Mulțimiri și echipei medicale

La patru luni de la incident, Pio a revenit la spital pentru a-și spune povestea și pentru a le mulțumi tuturor operatorilor care s-au ocupat de el, în special celor din departamentele de Chirurgie abdominală, Radiologie intervențională, Reanimare 1 și Urgențe și Radiologie.

„Sunt bărbați și femei pe care îi voi purta mereu în inima mea”.

Când s-a întors acasă după operație, Pio s-a ascuns după perdeaua din bucătărie și, când fiicele sale au încercat să-l sune pe telefonul mobil, crezând că este încă în spital, a apărut: „Au fost uimite”, conchide el.

„Ne-am îmbrățișat cu toții și am plâns puțin. Din acea zi, viața mea a început din nou. Și, în parte, le datorez acest lucru lor, celor două fetițe ale mele, care au fost primele care au acționat pentru a mă ajuta”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4]

Indicațiile UE: Folosiți apele uzate urbane pentru irigarea câmpurilor!

copil singur sarpe

Mantova, băiețel de 2 ani găsit singur pe stradă: ”Părinți speriați de un șarpe”