in

Indicațiile UE: Folosiți apele uzate urbane pentru irigarea câmpurilor!

Ape uzate pentru irigații – În curând vom mânca roșii crescute cu apă din canalizare. „Folosiți apele uzate urbane pentru a iriga câmpurile”. Acesta este unul dintre sfaturile cuprinse în liniile directoare elaborate de Comisia Europeană pentru a ajuta statele membre să gestioneze valul de căldură și seceta care afectează sectorul agricol în jumătate din Europa.

Ape uzate pentru irigații

Documentul amintește că directiva privind tratarea apelor uzate urbane permite reutilizarea apelor reziduale, cu condiția ca acestea să fie tratate în așa fel încât să „devină adecvate pentru utilizare în agricultură”.

Le revine statelor să facă evaluările corespunzătoare și să decidă dacă adoptă sau nu anumite măsuri.

În unele țări, precum Italia, Portugalia, Spania și Franța, seceta a atins cote extreme, cu raționalizarea utilizării apei, consumată masiv de culturi.

Italia, seceta devine o problemă din ce în ce mai gravă, daune agriculturii și alimentării cu apă potabilă

„Reutilizarea apei din stațiile de epurare a apelor uzate urbane poate deveni un instrument esențial pentru a asigura o sursă de apă sigură și previzibilă, reducând în același timp presiunea asupra corpurilor de apă și îmbunătățind capacitatea UE de a se adapta la schimbările climatice ”, se arată în nota emisă de Bruxelles, scrie agrifoodtoday.it.

Secetă, interzisă a doua spălare a părului la coafor în zona Bologna

Din iunie 2023

Ape uzate pentru irigații – Regulamentul de reutilizare a apei, aplicabil din iunie 2023, stabilește cerințe minime privind calitatea apei, managementul riscurilor și monitorizarea pentru a asigura reutilizarea sigură a apei.

Orientările sunt completate de numeroase exemple practice pentru a facilita aplicarea regulilor.

„Reutilizarea apei poate limita retragerile din apele de suprafață și subterane și poate promova o gestionare mai eficientă a resurselor de apă, prin utilizarea multiplă a apei în ciclul apei urbane, în conformitate cu obiectivele UE din cadrul European Green Deal”, a declarat Virginijus Sinkevičius, comisar pentru Mediu, Pescuit și Oceane.

Seceta distruge 70% din recoltele din Italia: explodează prețurile la cereale, fructe și legume

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
giorgio munteanu

George, adolescent român înjunghiat mortal pentru o țigară, părinții vor fi despăgubiți după 12 ani de la omor

pio salvat fete

Foggia, două fetițe, de 4 și 7 ani, și-au salvat tatăl de la moarte: ”O nouă viață a început acum, o datorez fetelor mele”