in

George, adolescent român înjunghiat mortal pentru o țigară, părinții vor fi despăgubiți după 12 ani de la omor

George, adolescent român înjunghiat mortal pentru o țigară, părinții vor fi despăgubiți după 12 ani de la omor.

După două etape de judecată, Curtea de Casație a decis că mama și tatăl lui ”Giorgino” trebuie să primească o despăgubire care să le compenseze în mod corespunzător suferințele, scrie torinoggi.it.

O decizie istorică într-un caz de violență care s-a transformat în crimă: după 12 ani, părinții lui George Cristian Munteanu, în vârstă de 15 ani, înjunghiat mortal pentru o țigară, vor putea primi o despăgubire „corectă și adecvată”.

Acest lucru a fost stabilit de cea de-a treia secțiune a Curții de Casație, care a anulat două niveluri de judecată și două sentințe ale Tribunalului din Torino și ale Curții de Apel, acceptând astfel cererea de despăgubire pentru părinți, prezentată de firma Ambrosio e Commodo.

Citește și: VIDEO/ Mama adolescentului român ucis la Torino pentru o ţigară intră în greva foamei pentru a protesta împotriva “justiţiei italiene”

George, adolescent român înjunghiat mortal pentru o țigară

Faptele datează din 20 ianuarie 2010, când băiatul român a murit într-o grădină publică din Torino, în urma a cinci lovituri de cuțit aplicate de doi conaționali: un băiat de 17 ani și un bărbat de 26 de ani.

Pentru Curtea de Casație, „parametrii de echitate și de adecvare exclud ca despăgubirea să fie pur simbolică sau insuficientă, în raport cu infracțiunea și consecințele acesteia, întrucât aceasta trebuie să compenseze în orice caz, într-o măsură adecvată, suferințele la care au fost expuse victimele”.

În prezent, de fapt, în cazul leziunilor foarte grave, recunoașterea garantată de stat este „doar” de 25.000 de euro. Omorul este despăgubit până la un maxim de 50.000 de euro, care poate ajunge la 60.000 de euro dacă are loc într-un mediu familial. Nici un euro în plus.

Cifre mult mai mici decât cei 200.000 de euro stabiliți pentru victimele terorismului sau ale unei ambuscade mafiote, de exemplu. După cum relatează Adnkronos, în plus, conform unei directive europene din 2004, Italia ar fi trebuit să creeze un sistem de despăgubiri pentru victimele infracțiunilor intenționate violente, atunci când autorii sunt de negăsit și nu au bunuri: despăgubiri care în țara noastră sunt deja prevăzute pentru victimele taxei, mafiei, terorismului, șantajului, uzurpării.

Solicitarea avocaților: „Sunt sume insuficiente, care vor trebui reevaluate în funcție de hotărârea Curții Supreme”.

Acum va fi din nou de competența Curții de Apel din Torino să stabilească valoarea despăgubirii, care trebuie să fie „echitabilă și adecvată”, conform hotărârii Curții de Casație.

Este o hotărâre foarte importantă”, a concluzionat avocatul Renato Ambrosio: „Am crezut că părinții pot fi despăgubiți pentru moartea fiului lor ucis pentru o țigară, deoarece ne bazam pe reglementările UE la care țara noastră nu s-a conformat, Curtea de Casație a putut intra pe fond recunoscând validitatea dreptului nostru, a dat indicații pentru despăgubiri, deschizând o cale foarte importantă.

Hotărârea ar putea deschide noi drumuri în ceea ce privește problema despăgubirilor pentru victimele violenței.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.4]
carabinieri arestat como

Medic arestat la Como, a abuzat sexual de o femeie după ce i-a administrat un analgezic foarte puternic

Indicațiile UE: Folosiți apele uzate urbane pentru irigarea câmpurilor!