Menu
in

Fostul ministru Darius Vâlcov s-a predat la Napoli, în țară îl așteaptă 6 ani de închisoare

Darius Vâlcov s-a predat la Napoli – Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov s-a predat poliției din Portici-Ercolano, lângă Napoli. Un mandat european de arestare a fost emis împotriva lui de către autoritățile române, deoarece a fost condamnat în România la șase ani de închisoare pentru mituirea unui funcționar public.
>>> Ionel Arsene nu pleacă din Italia, judecătorii AU RESPINS cererea de extrădare

Darius Vâlcov s-a predat la Napoli

Politicianul în vârstă de 46 de ani s-a predat ofițerilor de la secția de poliție Portici-Ercolano, a informat cotidianul napolitan Il Mattino. Încă nu este clar de ce se afla în zona Napoli. Un tribunal italian va decide acum extrădarea în România.

În 2014, Vâlcov a fost numit ministru responsabil cu Bugetul și ulterior ministru al Finanțelor în guvernul premierului Victor Ponta. În 2015, a fost nevoit să demisioneze din toate funcțiile sale în urma unei anchete de corupție legată de perioada când era primar.

Condamnat pentru luare de mită

Vâlcov a fost condamnat pentru luare de mită: în perioada în care a fost primar al Slatinei, se spune că ar fi influențat licitațiile publice în favoarea unui antreprenor, de la care a primit 20 la sută din valoarea contractului – în jur de două milioane de euro – ca mită în schimb. Cercetările ulterioare au mai scos la iveală că se spune că ar fi ascuns bunuri dobândite ilegal – bani, trei kilograme de aur și tablouri, inclusiv lucrări cu semnătura Renoir sau Cocteau – în seiful unui prieten.
>>> Instanţa Curţii de Apel din Bari a refuzat să o extrădeze în România pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica. ”Nu a fost admisă extrădarea”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version