in

Fuga prostituatelor din Italia, în Elveția: la Ticino 20% sunt italience, 64% sunt românce

Nu numai tinerii licențiați fug din Italia în căutarea unui loc de muncă în străinătate, acum își fac valiza și multe «femei ușoare» în fugă către Cantonul Ticino din Elveția, unde prostituția e legală și mult mai bănoasă, scrie Il Giorno. Italiencele sunt pe locul al doilea, ca naționalitate, în rândul celor care exercită meseria cea mai veche din lume în apropiata și toleranta Elveție italiană, precedate de românce (care reprezintă 64% din ofertă) și urmate de spaniole (9%).

Datele sunt dezvăluite de ultimele statistici ale Departamentului Trafic și Exploatare a Ființelor Umane de la Poliția cantonală elvețiană, care printre activitățile sale se ocupă și de recensământul numărului de prostituate.

Anul trecut au cerut permis 300, dintre care 20% italience, cu 3% în plus față de 2015 când la birourile poliției cantonale s-au prezentat 343. Pentru a exercita în manieră independentă profesia este de ajuns un document de identitate, dovada unui contract de închiriere valid și dovada că nu se au persoane în întreținere și, dacă totul este în regulă, se plătesc 100 de franci elvețieni (mai puțin de 100 de euro) și se așteaptă câteva zile.

Nu există stânjenitoarea problemă a limbii având în vedere că majoritatea clienților sunt de cele mai multe ori italieni, în căutarea dezmățului de cealaltă parte a graniței.

Ca în orice profesie, prostituata plătește taxe și trebuie să țină un registru în care își notează propriile prestații, chiar dacă în baza unei contabilități simplificate, trebuie să se supună unor vizite medicale periodice și este pasibilă de controale pentru a se garanta respectarea condițiilor igienice în care își exercită activitatea. Cele care greșesc riscă amenzi deosebit de severe și chiar expulzarea.

În 2015 au fost denunțate 40 de femei pentru exercitarea abuzivă a prostituției și 22 anul trecut, în cadrul a 531 de controale.

Să lucrezi pe cont propriu nu este unica formă de a te transforma în «operatoare a sexului»: numai în cantonul Ticino există 8 saloane de masaj erotic (în 2015 erau 9) și 15 cluburi și localuri nocturne în care lucrează 150 de fete, majoritatea provenite din Est. Acestea din urmă dispun, de obicei, de un permis pentru străini cu ședere de scurtă durată în timp ce o parte minimă este în posesia unei autorizații pentru activitate retribuită eliberată de Oficiul pentru Supravegherea Muncii.

Tocmai din acest motiv anul trecut au fost denunțați 16 responsabili, manageri sau administratori, pentru incitarea la intrări, plecări sau șederi ilegale și pentru angajarea de străini fără permis. Au fost denunțate și 15 femei și un bărbat pentru că se prostituau fără a fi solicitat vreodată autorizație.

O anchetă asupra unui salon de masaje din Lugano a dus la închiderea temporară a acestuia și la arestarea unui cuplu de maghiari. Riscurile nu lipsesc, din acest motiv italiencele preferă să lucreze pe cont propriu, poate în cuplu pentru a împărți cheltuielile, într-unul dintre cele 92 de apartamente concentrate în principalele orașe din Cantonul Ticino.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Realitatea din Italia: denunțurile împotriva italienilor cresc, în timp ce scade numărul deținuților români din închisori

Un artist român îndrăgostit de Napoli, melodia sa face ravagii în Italia: ”Napule dint’o core”