Menu
in

George Soros, atac la Matteo Salvini. Replica fulminantă a liderului Lega: „Speculant fără scrupule”

O nouă ofensivă a finanțatorului George Soros împotriva liderului Ligii, Matteo Salvini. În interviul acordat în urmă cu câteva zile pentru IlSole24Ore,  fondatorul Open Society Foundations l-a acuzat pe fostul ministru de Interne că ar fi vrut să scoată Italia din UE și din zona euro, scrie Evz.ro.

Celebrul finanțist George Soros și-a îndreptat armele către Matteo Salvini, liderul partidului populist de dreapta și fost ministru de Interne italian.

Soros l-a acuzat pe Salvini că e un pericol pentru Italia, pentru că ar fi vrut să scoată ca Italia din Uniunea Europeană şi din zona euro, explicând totodată despre importanța împiedicării altor state membre ale UE să urmeze calea Marii Britanii.

„Din fericire, popularitatea lui Salvini a scăzut de la părăsirea guvernului, dar sprijinul pentru pozițiile sale câștigă teren”, a spus Soros în interviu, şi continuă:  „Ce ar fi Europa fără Italia? Italia era cea mai pro-europeană țară. Italienii au avut mai multă încredere în Europa decât în ​​propriul lor guvern, dar…din motive obiective, încrederea a fost distrusă în timpul crizei de migranți din 2015″.

Soros a vorbit şi despre succesul politic al lui Salvini şi recunoaşte faptul că italienii trebuiau să suporte o pondere disproporționată a migranților ilegali care au ajuns în UE în ultimii ani.

Matteo Salvini i-a răspuns astfel lui George Soros: „A fi atacat de un speculant fără scrupule și dușman al Italiei, susținător al imigrării ilegale și finanțator al ONG-urilor de ultra-stânga, este o onoare pentru mine și o medalie!”, a comentat Salvini pe Facebook.

„Într-o lume normală, acest personaj ar fi în închisoare!”, a adăugat Salvini.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version