Menu
in

Green Pass, Italia se îndreaptă spre un nou decret, obligativitate pentru cei care lucrează îndeaproape cu publicul

Green Pass, Italia se îndreaptă spre un nou decret. Guvernul lucrează pentru a extinde utilizarea certificării covid la alte sectoare în care aplicarea sa nu este prevăzută pentru moment. 

Cu toate acestea, există ipoteza introducerii permisului verde atât pentru lucrătorii publici, cât și pentru cei privați, în special pentru cei care lucrează îndeaproape cu publicul, scrie ilcorrieredellacitta.com.

Green Pass, când și cum va fi prelungită obligația

Walter Ricciardi, consultant al ministrului sănătății Roberto Speranza, a vorbit despre problema unei posibile prelungiri a permisului verde într-un interviu acordat pentru La Repubblica

Giulia, 16 ani, moare a doua zi după vaccin. „Am găsit-o inconștientă pe canapea”

Dacă ajungem la 90% acoperire de vaccinare „ne ​​asigurăm că suntem în siguranță. Împreună cu Green Pass ne-ar conduce să controlăm circulația virusului cu un anumit grad de liniște. Nu îl eliminăm, dar prezența acestuia ar fi compatibilă cu conduita unei vieți normale și cu protecția sănătății”, a spus acesta.

Și cu privire la obligația Green Pass față de cei care lucrează, în sectoarele public și privat, el nu are nicio îndoială : ”Sunt convins – subliniază el – că utilizarea certificatului trebuie să caracterizeze toate activitățile care au loc în interior. Varianta Delta este atât de contagioasă încât, dacă îi dai spațiu, le ia pe toate”. 

Deci, prin extinderea permisului verde, se va putea evita punerea obligației de vaccinare. ”Da, pentru că se va ajunge în continuare la o acoperire foarte mare. De asemenea, este clar că, dacă apar noi variante și mai îngrijorătoare ale Deltei, obligația poate fi păstrată ca o armă de rezervă”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version