in

Green Pass obligatoriu pentru profesori şi studenţi în Italia! «Aşa evităm restricțiile», spune ministrul Speranza

Green Pass obligatoriu pentru profesori şi studenţi în Italia. Guvernul Draghi a decis că aceştia au nevoie de permis care să ateste vaccinarea, imunitatea obținută prin recuperarea după boală sau un test negativ la Covid-19 pentru a se putea întoarce la catedră şi cursuri, relatează Digi24. De asemenea, certificatul verde devine obligatoriu pentru toți cei care călătoresc cu trenul, cu avionul sau pe mare.

În încercarea de grăbi ritmul vaccinărilor în vederea contracarării variantei Delta, mult mai contagioasă, guvernul a decretat deja că certificatul este obligatoriu pentru a putea lua masa la restaurante la interior, dar și pentru participarea la un număr mare de activități sau pentru accesul la servicii.

Tot ce trebuie să ştiţi despre Green Pass. Permisul devine obligatoriu în Italia din 6 august

Joi, în ciuda îndoielilor din coaliția guvernamentală și protestelor de mică amploare, guvernul Draghi a luat decizia de a face Green Pass-ul obligatoriu pentru toți profesorii, studenții și pentru transporturile pe distanțe lungi, începând cu data de 1 septembrie.

„Decizia guvernului a fost de a ne baza cât mai mult pe certificatul verde pentru a evita restricțiile și pentru a proteja libertățile”, a spus Roberto Speranza, ministrul sănătății italian.

Fără Green Pass, profesorii nu vor mai putea să se prezinte la serviciu, iar după cinci zile de absență nu vor mai fi plătiți.

Din acest punct de vedere, Italia ia măsuri similare cu cele luate de Franța, prima țară europeană care a făcut certificatul obligatoriu pentru participarea la anumite activități.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rimini, român bătut cu sălbăticie în fața unui bar, nimeni nu vrea să depună mărturie. „Cine a văzut, să vorbească”

george simion AUR

George Simion, întrebare pentru Bogdan Aurescu: Câți români din Italia sunt angajați la consulate???