Menu
in

Gubbio, român prins că lucra la negru, deși încasa ”reditto di cittadinanza”, riscă 6 ani de închisoare

Autorităţile din Gubbio, Italia, au descoperit, în urma unei anchete, că cel puţin 80 de persoane, printre care şi un român, lucrau la negru în turism şi catering. În situația cea mai gravă se afla un român, care a fost descoperit că încasa ”reditto di cittadinanza”, adică venitul de cetățenie

În urma anchetei s-a stabilit că angajaţii respectivi lucrau la negru pentru ca administratorii societăţilor comerciale să nu plătească taxele şi impozitele aferente. În cea mai proastă situaţie se află românul care a fost prins că, în paralel, lucra la negru şi încasa şi ajutor social, scrie observator.tv.

Pentru fapta sa, românul riscă până la şase ani de închisoare, prejudiciul fiind unul foarte mare. De asemenea, antreprenorul care l-a plătit pe român la negru ar putea plăti o amendă de până la 12.000 de euro.

Şapte firme au fost închise, pentru că plăteau oamenii la negru, iar un afacerist a fost trimis în judecată pentru că a angajat două persoane din afara Uniunii Europene fără permis de muncă.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version