in

Iată ce s-a întâmplat cu șoferul autobuzului căzut în gol la Mestre: „S-a simțit rău brusc”

Șoferului, Alberto Rizzotto, i s-a făcut rău la volan

O tragedie care a șocat întreaga Italie, cauzat cel mai probabil de boala bruscă a șoferului. Un autobuz se prăbușește, fără a lăsa nicio scăpare pasagerilor dinăuntru. Bariera viaductului este dărâmată, vehiculul ajunge pe calea ferată și ia foc. „Douăzeci și unu de morți”, a anunțat seara prefectura: la bilanțul tragediei s-au adăugat 15 răniți. Catastrofa a avut loc în seara zilei de 3 octombrie la Mestre. Dar ce s-a întâmplat?
O familie de patru români, între cele 21 de victime ale accidentului de la Mestre
Catastrofă la Mestre, 21 de morți, prima ipoteză: șoferului i s-a făcut rău brusc la volan – VIDEO

Cauzele accidentului de la Mestre

Un filmuleț al accidentului de la Mestre arată accidentul în toată dramatismul lui, cu o manevră de autobuz definită drept „ciudată” și „improprie” de către cei care au asistat la eveniment. Camerele au înregistrat autobuzul în timp ce acesta se afla pe partea dreaptă a carosabilului pasajului Vempa. Un martor care a urmărit autobuzul în mașina lui a confirmat această impresie, scrie socialpost.it.

Șoferul, Alberto Rizzotto, în vârstă de 40 de ani, originar din Treviso, a murit în accident. Potrivit lui Massimo Fiorese, CEO-ul companiei, Rizzotto și-a început tura cu puțin timp înainte de accident. Autobuzul adunase pasageri de pe Piazzale Roma și îi ducea înapoi la campingul Marghera. Deși 16 persoane rezervaseră călătoria, altele se alăturaseră fără rezervare, atrase de capacitatea vehiculului.
► VIDEO șoc: Un român a căzut cu camionul de pe viaduct de la 20 metri înălțime, pe autostrada A6 din Italia

„Boala bruscă a șoferului”

Fiorese și-a explicat ipoteza despre accident, sugerând că șoferul ar fi avut o boală. Această teorie pare susținută de faptul că autobuzul era aproape staționat când a lovit balustrada. Ipoteza bolii este în prezent cea mai acreditată.

Procuratura de la Veneția a demarat o anchetă cu privire la incident. Bilanțul oficial vorbește despre 21 de victime și 15 răniți, dintre care 5 în stare gravă. Dinamica accidentului este încă în curs de investigare, dar informațiile inițiale sugerează că autobuzul, în ciuda faptului că era aproape nou și cu mai puțin de 40.000 de kilometri. Bateriile autobuzului au luat foc imediat după ciocnire, complicând și mai mult operațiunile de salvare.

Accident la Mestre, manevră anormală de autobuz

Boala bruscă a șoferului – Comandantul poliției locale din Veneția , Marco Agostini , a oferit mai multe detalii despre dinamică, subliniind că dacă șoferul ar fi adormit pur și simplu, și-ar fi putut corecta traiectoria. Cu toate acestea, zgârieturile de pe balustradă sugerează că s-ar putea să se fi simțit rău.

La bordul autobuzului care s-a prăbușit la Mestre se aflau și trei copii. Victimele nu au fost încă identificate, dar par a fi turiști străini de diferite naționalități, unii ucraineni. După cum a raportat Il Messaggero, ei s-au îndreptat către campingul Hù din Marghera.
► Tragedie în Alto Adige, șofer român de 51 de ani a căzut cu camionul frigorific de pe un pod

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Catastrofă la Mestre, 21 de morți, prima ipoteză: șoferului i s-a făcut rău brusc la volan – VIDEO

Familiile italiene renunță la menajere și îngrijitoare

Criza împinge familiile italiene să renunțe la menajere și badante