in

Catastrofă la Mestre, 21 de morți, prima ipoteză: șoferului i s-a făcut rău brusc la volan – VIDEO

Scenă apocaliptică: bariera viaductului este dărâmată, un autobuz cade de la 10 metri înălțime pe calea ferată care ia foc, țipetele celor care sunt martorii tragediei și ale celor de la bord care sunt prinși printre fiarele contorsionate și arzând. „Douăzeci și unu de morți”, a anunțat seara prefectura: la bilanțul tragediei s-au adăugat 12 răniți și cel puțin patru dispăruți. Un masacru într-un accident care devastează Mestre spre seară. „Un autobuz tocmai a căzut de pe pod, un dezastru”, strigă un martor în timp ce filmează scena accidentului cu telefonul mobil.

Pentru cei aflați la bord le-a fost greu să scape, autobuzul a luat foc: flăcările s-au extins în urma impactului teribil, generat de explozia rezervorului autobuzului care conținea metan. Un autobuz NCC nou-nouț, închiriat de un camping din Marghera pentru oaspeții săi, care probabil venea din Verona și căra în jur de patruzeci de turiști. Linia care leagă campingul de Veneția este din flota companiei.

Pompierii au lucrat contra cronometru pentru a stinge flăcările, ceea ce a îngreunat operațiunile de salvare. La fața locului au fost aduse imediat ambulanțe din toată zona, inclusiv zeci de mașini de poliție. Autoritatea Locală de Sănătate 3 din Veneția a activat protocolul „urgențe majore” care prevede punerea la dispoziție a tuturor camerelor de urgență din spitale și rechemarea personalului de întărire la muncă.

Dinamica este încă de stabilit, dar din primele constatări reiese că autobuzul a căzut de la zece metri, la un zbor după ce a lovit violent bariera dublă de protecție a pasajului superior al drumului de legătură care duce dinspre Mestre spre Marghera și autostrada A4. Autobuzul a spart prima protecție realizată de o balustradă și a doua barieră metalică care delimitează trecerea de pietoni. Apoi s-a prăbușit, răsturnându-se, și a ajuns între un depozit și șinele gării Mestre, luând foc.

„Sunt prea multe morți”, spune un pompier la locul dezastrului. A văzut tragedii, dar scena care se prezintă salvatorilor, vehiculul în flăcări, strigătele, foile de metal mototolite, sugerează ce este mai rău. Unele cadavre sunt recuperate și duse la morgă. La ora 21.30 erau 12 răniți, dar și cel puțin 4 dispăruți.

Tragedia zguduie si politica. Prim-ministrul Giorgia Meloni exprimă „cele mai profunde condoleanțe pentru gravul accident petrecut la Mestre: Gândurile noastre se îndreaptă către victime, familiile și prietenii acestora. Sunt în strânsă legătură cu primarul Luigi Brugnaro și cu ministrul Matteo Piantedosi pentru a urmări știrile despre această tragedie”. Primarul Brugnaro proclamă doliu în oraș pentru „tragedia enormă care a lovit comunitatea noastră în această seară și în memoria numeroaselor victime care se aflau în autobuzul căzut. O scenă apocaliptică, nu există cuvinte.”

Președintele Senatului, Ignazio La Russa vorbește despre „imagini dramatice” și își rezervă gândurile „pentru familiile numeroaselor victime și numeroșilor răniți”. Acum este momentul durerii. Dar anchetatorii lucrează deja pentru a înțelege cauzele. Polițiștii rutieri efectuează cercetări: trebuie să verifice traiectoria, eventualele semne de frânare, starea suprafeței drumului. Deocamdată toate ipotezele sunt deschise, de la o boală bruscă la adormire, scrie La Gazzetta del Mezzogiorno.

Știrea inițială:

Autobuz cade de pe pod la Mestre – Un autobuz cu numeroase persoane la bord s-a prăbușit în această seară (3 octombrie) în jurul orei 20:00 de pe un pasaj suprateran pe Via dell’Elettricità, în Mestre, în apropiere de pasajul Vempa, ajungând după un zbor de 10 metri pe calea ferată care trece pe lângă drum.
Tragedie în Alto Adige, șofer român de 51 de ani a căzut cu camionul frigorific de pe un pod

Autobuz cade de pe pod la Mestre – Sunt morți și numeroși răniți. Deocamdată nu se cunosc detaliile accidentului, nici dacă a fost vorba despre un autobuz turistic sau un autobuz obișnuit, dar se știe că autobuzul a spart parapetul podului și apoi a căzut pe cablurile de electricitate, luând foc.

Deocamdată ar fi cel puțin 20 decese confirmate și mulți răniți. Autobuzul se afla pe pasajul superior care duce dinspre Mestre spre Marghera si autostrada A4.

Este implicată și linia de cale ferată, linia dintre Mestre și Veneția fiind suspendată. La fața locului au intervenit pompierii împreună cu lucrători sanitari și polițiști. La locul accidentului sosesc multe ambulanțe.
VIDEO șoc: Un român a căzut cu camionul de pe viaduct de la 20 metri înălțime, pe autostrada A6 din Italia

Autoritatea Locală de Sănătate 3 din Veneția a activat protocolul „urgențe majore” care presupune punerea la dispoziție a tuturor camerelor de urgență din spitale și chemarea personalului de întărire la muncă, scrie La Stampa.

Scenă apocaliptică

Detaliile accidentului care a zguduit provincia venețiană nu sunt încă cunoscute dar se pare că, pe lângă numeroasele răni, sunt și 15 victime. Potrivit primarului Veneției Brugnaro, au fost până la 20 de morți , iar 40 de persoane au fost rănite.

Cel puțin douăzeci de morți confirmați , în timp ce pompierii încearcă să stingă flăcările, extragând alte cadavre din autobuz. Două dintre victime, potrivit ziarelor locale, erau copii. Aproximativ patruzeci de persoane au fost rănite. „O tragedie uriașă a lovit comunitatea noastră în această seară. Am dat imediat ordin orașului să plângă, în memoria numeroaselor victime care se aflau în autobuzul căzut. O scenă apocaliptică , nu există cuvinte”, a scris primarul Veneției, Luigi Brugnaro, pe Facebook .

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Biserica Romano Catolică Română din Parma și-a sărbătorit primul hram

Șoferului, Alberto Rizzotto, i s-a făcut rău la volan

Iată ce s-a întâmplat cu șoferul autobuzului căzut în gol la Mestre: „S-a simțit rău brusc”