in

”Îi este așa de dor de mamă, încât simte că înnebunește”, povestea unui copil român din Italia rămas fără părinți

Povestea sfâșietoare a unui copil român rămas singur pe lume a fost dezvăluită de o mamă din Italia. Băiatul a rămas fără tată, iar mama și sora mai mică au murit într-un accident rutier. Într-o scrisoare către ziarul La Repubblica, Maria Teresa Valente, o italiancă din Manfredonia, oraș din sud-estul peninsulei, dezvăluie povestea tristă a unui elev român.

Femeia a aflat de copilul român de la fiica sa, care îi este colegă la școală. Maria Teresa Valente scrie că într-o zi, fiica sa a venit cu ochii în lacrimi. La școală, la ore, elevilor li s-a cerut să vorbească despre ei, ce simt ei în interior. Atunci, elevul român s-a ridicat și și-a spus povestea.

”Acest coleg a spus cu voce tare că e supărat pe Iisus pentru că nu mai are tată de ceva vreme și pentru că anul trecut, mama și sora lui mai mică au murit într-un tragic accident de mașină. Și a spus că se simte răvășit în interior și că inima îi e sfâșiată în bucăți. Îi este așa de dor de mamă, încât simte că înnebunește. Și se roagă la Dumnezeu ca să-i aducă mama și sora înapoi sau să-l ducă pe el cât mai repede la ele”, scrie italianca.

Declarația băiatului român a avut un efect extrem de puternic asupra colegilor lui, mai spune Maria Teresa Valente.

”În clasă, copiii au făcut liniște totală. Și cei mai năzdrăvani s-au oprit din a-și trage de cozi colegele de bancă, cei mai gălăgioși au tăcut. Cel mai timid din clasă s-a ridicat și l-a îmbrățișat”, dezvăluie Maria Teresa Valente.

Italianca a dat câteva detalii și despre familia băiețelului român.

”Copilul este român și locuia cu familia lui într-o zonă rurală, în apropiere de Manfredonia. Mama sa lucra în agricultură, pe câmp, dar celorlalți copii nu le păsa de el”, mai scrie italianca.

În scrisoare, ea dezvăluie și surpriza emoționantă pe care colegii de clasă au pregătit-o elevului român, după ce și-a spus povestea.

”În ziua următoare, ei au pregătit un poster pentru micul lor prieten, cu o inimă uriașă, cu un mesaj simplu, dar profund: Te iubim! Fiica mea plânge, iar eu, de asemenea, sunt emoționată”, spune Maria Teresa Valiente.

Scrisoarea mamei italience a fost prezentată într-un articol, intitulat Povestea unui copil care plânge, de ziarul La Repubblica, citat de observator.tv.

După 15 ani de viață chinuită în Italia a ajuns acasă, i-a plătit copilul biletul de transport

Milano, mesaj primit de o familie de români după ce copilul lor a dispărut: “Fiica ta e sclava noastră, nu o mai vezi vreodată”,

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rugăminte către CNMR și Cumpănașu: JOS LABELE DE PE DIASPORA!

O româncă va candida alături de primarul din Florența. «Îmi doresc să fiu mândră de rădăcinile mele»