in

După 15 ani de viață chinuită în Italia a ajuns acasă, i-a plătit copilul biletul de transport

Timp de cincisprezece ani, Neculai Negrii, în vârstă de 60 de ani, originar din România, a trăit ca un cerșetor în San Giorgio Albanese, un mic oraș din provincia Cosenza. După ce a încasat o lovitură la cap, a intervenit poliția și în final, lui „Nicolino“ (poreclă dată de locuitori) i-a fost găsită familia. Dupa 15 ani a fost în măsură să-și îmbrățișeze fiul de 26 de ani care locuiește în România, pe care el nu îl mai văzuse de când era copil.

Povestea lui Neculai Negrii, un român în vârstă de 60 de ani, vine de la San Giorgio Albanese, un mic oraș din provincia Cosenza. Este povestea unui om fără adăpost, cunoscut tuturor ca „Nicolino”, care timp de cincisprezece ani a fost văzut pe o bancă într-o zonă situată în fața bisericii principale a orașului calabrez. Datorită intervenției poliției din San Giorgio Albanese a reușit să-și revadă fiul pe care nu l-a văzut de când era copil.

Totul a început odată cu găsirea de urme de sânge în apropierea bancii unde stătea de obicei românul. Poliția a lansat investigații pentru a stabili ce s-a întâmplat și, după ce a observat că omul a fost rănit în cap, l – au întrebat dacă el a avut o problemă cu cineva și dacă este rănit. Clochard-ul a spus apoi că s-a răsturnat din greșeală cu capul pe banca unde a dormit. Polițiștii au cerut informații și de la Consulatul României și i-a găsit în România fiul pe care nu-l mai văzuse de când plecase și îl lăsase la vârstă fragedă.

Cei de la Consulat l-au găsit pe fiul lui Neculai, un băiat douăzeci și șase de ani, care a spus că este fericit să-și îmbrățișeze tatăl, pe care el nu îl văzuse și nu-l mai auzea de peste zece ani. Imediat tânărul a cerut să plătească cheltuielile de călătorie pentru a permite tatălui să ajungă în România, unde locuiește. După ce au încheiat procedurile necesare pentru a se întoarce acasă, carabinierii s-au deplasat cu Nicolino pentru a-l însoți la stația de autobuz.

Iată unde trăia românul:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Trieste, Ziua Culturii Naționale, sub semnul împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

Italia, bătaie pentru un post călduț la bancă: 7000 de candidați pentru 50 de locuri la Monte dei Paschi di Siena