in

Italia, bătaie pentru un post călduț la bancă: 7000 de candidați pentru 50 de locuri la Monte dei Paschi di Siena

Un număr spectaculos de aproape 7.000 de persoane şi-au depus candidaturile pentru cele 50 de locuri de muncă oferite în Italia de Banca Monte dei Paschi di Siena (BMPS), instituţie financiară ale cărei dificultăţi se pare că nu i-au descurajat pe candidaţi, transmite AFP, citată de Agerpres.

Cifra dezvăluită de cotidianul Il Corriere della Sera a fost confirmat miercuri pentru AFP de o sursă din apropierea BMPS.

Posturile oferite sunt în reţeaua comercială a băncii, de la Florenţa până la Napoli, trecând prin Bari (sud-estul Italiei), cu un salariu net de pornire de 1.300 – 1.400 de euro pe lună şi un contract pe o durată determinată, în prima fază, cu posibilitatea să fie transformat ulterior într-un contract pe durată nedeterminată.

Până nu demult, Banca Monte dei Paschi di Siena, cea mai veche bancă din lume, făcea valuri în presă cu dificultăţile prin care trecea. Considerată veriga slabă a sistemului bancar italian, BMPS a beneficiat în 2017 de o recapitalizare preventivă, graţie unei injecţii de fonduri publice în valoare de 5,4 miliarde euro. În prezent, Ministerul italian de Finanţe este principalul acţionar la BMPS, statul controlând 68,2% din capital.

De asemenea, BMPS este angajată într-un vast program de restructurare şi trebuie să îşi reducă efectivele cu 20% până în 2021, când ar urma să ajungă la circa 20.000 de angajaţi, însă fără concedieri, şi să închidă 600 dintre cele aproximativ 2.000 de agenţii.

În paralel însă, BMPS va angaja câţiva zeci de tineri licenţiaţi în domeniul juridic şi economie/finanţe pentru reînnoirea generaţională a filialelor sale.

Numărul mare de candidaţi pentru posturile scoase la concurs de BMPS poate părea surprinzător, însă situaţia pe piaţa muncii din Italia este una dificilă. Rata şomajului este de 10,5%, însă, în cazul tinerilor de 25-34 de ani, aceasta urcă la 15,6% şi chiar la 31,6% în rândul celor cu vârsta între 15 şi 24 de ani.

Pe de altă parte eforturile făcute de conducerea băncii BMPS încep să dea rezultate. Pe primele nouă luni din 2018, BMPS a înregistrat un profit net de 379,3 milioane euro, faţă de o pierdere de trei miliarde euro în perioada similară a lui 2017.

Băncile italiene în pragul falimentului, peste 1,2 milioane de clienți nu și-au achitat datoriile

Italia în pragul unei catastrofe bancare: Parlamentul a aprobat un ajutor de 20 de miliarde de euro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

După 15 ani de viață chinuită în Italia a ajuns acasă, i-a plătit copilul biletul de transport

Poliţia italiană a dat o nouă lovitură la vârful mafiei siciliene din Palermo, arestați posibili descendenți ai Cosa Nostra