in

În Italia doar 23% dintre angajați au o diplomă de facultate. Mai rău stă doar România

Datele sunt furnizate de Eurostat. Conform datelor Oficiului de Statistică al UE, lucrătorii italieni sunt printre cei mai slab instruiți din Europa. Datele pentru trimestrul al treilea din 2019 indică faptul că doar 23,4% dintre cei care lucrează în Italia au o diplomă: doar România se află în spatele Italiei.

Media Uniunii Europene este de 36,8%, în timp ce în țări precum Regatul Unit, Franța și Germania procentul este, respectiv, 47,2%, 43,3% și 30,6%, arată datele Eurostat, citat de presa italiană.

În detaliu, în Italia, procentul în ceea ce privește lucrătorii absolvenți de sex masculin este deosebit de scăzut: 18,2%, cu un decalaj comparativ cu media UE (32,8%) de peste 14 puncte.

În ceea ce privește datele referitoare la cei care au cel puțin școala medie (8 clase), ponderea lucrătorilor italieni este printre cele mai mari din Europa, cu un procent de 29,7%, aproape dublul mediei UE (15,9%). Bărbații cu cel mai scăzut nivel de educație sunt 35%, peste o treime din cei angajați.

Dacă, pe de altă parte, analizăm datele anuale referitoare la 2018, lucrătorii italieni între 20 și 64 de ani care au cel mult diploma de școală medie sunt 30,1% dintre angajați, comparativ cu doar 16,3% din Europa. Procentul crește în rândul bărbaților cu 35,2% față de 18,4% în UE. Cu toate acestea, această cifră s-a îmbunătățit față de anul 2009, când bărbații cu cel mult școala medie erau 41,5% din angajați. În ceea ce privește cel mai înalt nivel de educație, 23,1% din totalul forței de muncă au o diplomă universitară, comparativ cu 35,8% din media europeană.

Pe de altă parte, situația femeilor cu diplomă de facultate este diferită, în Italia sunt 30,1% dintre femeile ocupate, comparativ cu 40,2% din media europeană.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Răscoală într-o localitate din Harghita: doi brutari aduşi din Sri Lanka, izgoniți de localnici

Român de 41 de ani din Italia, suspect de coronavirus, lucra în hotelul chinezilor infectați. Plasat în izolare