in

Român de 41 de ani din Italia, suspect de coronavirus, lucra în hotelul chinezilor infectați. Plasat în izolare

Update: Testul efectuat asupra lucrătorului român a dat rezultat negativ la coronavirus. Deci nu este infectat cu acest virus.

Lucra în hotelul Palatino din Roma, unde erau cazați cei doi chinezi infectați cu coronavirus: un român de 41 de ani a fost internat la izolare la Institutul Național de boli infecțioase Spallanzani.

Bărbatul, Marian C. de 41 de ani, s-a prezentat joi la spitalul din Tivoli, de lângă Roma, și a spus că lucrează la hotelul Palatine din via Cavour unde au fost descoperite primele două cazuri de infectați cu coronavirus din Italia. În schimb directorul hotelului a dezmințit categoric că românul ar fi angajat al structurii sau al vreunei firme legate de hotel.

Bărbatul a ajuns la spitalul din Tivoli la ora 16.55, cu o simptomatologie care ar fi putut fi confundată cu o gripă normală, dacă nu ar fi fost observația scrupuloasă a unei asistente , care a observat imediat că pacientul nu prezenta simptomele medicale ale unui gripe sezoniere normale.Imediat, personalul sanitar – după cum se spune în raport – „a invitat imediat pacientul să poarte o mască chirurgicală și a fost imediat plasată în camera de izolare”.

În același timp, spitalul Spallanzani a fost alertat cu privire la transferul pacientului. Secția de triaj a fost, de asemenea, imediat închisă pentru dezinfectare. Diagnosticul spune „suspect de infecție cu coronavirus”.

Mai sunt și alte cazuri suspecte în Italia. O femeie în vârstă de 36 de ani care se întoarce din China este internată în Reggio Calabria cu simptome compatibile cu coronavirusul nCoV 2019. În zona Treviso, un băiat care tocmai s-a întors dintr-o călătorie în China cu mama sa are simptome.

În total sunt 12 cazuri suspecte. Premierul Conte a anunțat starea de urgență sanitară pentru următoarele 6 luni.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ