in

În Italia se acordă bonusul de transport de 60 de euro, iată cum se obține

Roma, 31 martie 2023 – Guvernul italian a anunțat că bonusul de transport de 60 de euro devine operațional. Această nouă subvenție este destinată persoanelor care au avut un venit total care nu depășește 20.000 de euro în 2022 și are ca scop sprijinirea familiilor, studenților și lucrătorilor împotriva costurilor mari cu energia.

Italia, vine bonusul de 991 de euro, dar numai pentru cei peste această vârstă: cine îl poate primi în 2023

Bonusul de transport de 60 de euro

Bonusul de transport (bonus trasporti), prevăzut de decretul-lege cu privire la carburanți, prevede alocații de 100 de milioane de euro și poate fi utilizat pentru achiziționarea de abonamente pentru serviciile de transport public local, regional și interregional, precum și pentru serviciile naționale de transport feroviar.
Pentru a accesa bonusul, cererea trebuie depusă până la 31 decembrie 2023 prin portalul www.bonustrasporti.lavoro.gov.it.

Bonusul poate fi solicitat pentru sine sau pentru un beneficiar minor aflat în întreținere, prin accesarea portalului cu SPID sau Cartea Electronica de Identitate (CIE) si indicarea codului fiscal al beneficiarului.

Portalul de depunere a cererii nu este încă operațional, Curtea de Conturi având la dispoziție 30 de zile pentru a examina decretul de stabilire a bonusului. Drept urmare, bonusul ar putea fi operațional nu mai devreme de o lună.

Sprijin important pentru familii

Această măsură reprezintă un sprijin important pentru familii și lucrătorii cu venituri mici, care vor putea beneficia de ajutor concret pentru a face față costurilor transportului în comun, care sunt din ce în ce mai mari din cauza creșterii prețurilor la combustibili.

Bonusul de transport ar putea încuraja, de asemenea, utilizarea transportului public, reducând astfel impactul asupra mediului al mijloacelor de transport private și contribuind la crearea unor orașe mai locuibile și durabile.

Italia, prelungirea primei pentru benzină: bonus de 200 de euro pentru fiecare angajat

sursa: Stranieri in Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
incendiat mașina iubitei hărțuit

A incendiat mașina iubitei, după ce a hărțuit-o timp de un an, român arestat la Treviso

Și-a înjunghiat soția și a fugit

Verona – Și-a înjunghiat soția și a fugit în pijamale pe câmp, român arestat