in

Italia, prelungirea primei pentru benzină: bonus de 200 de euro pentru fiecare angajat

Italia, prelungirea primei pentru benzină până în decembrie 2023. Pe lângă înăsprirea controalelor și obligativitatea afișării prețului mediu național al benzinei și motorinei pentru fiecare operator, printre măsurile din decretul privind transparența prețurilor la carburanți, lansat în cadrul Consiliului de Miniștri din 10 ianuarie, se numără și prelungirea bonificației la benzină pentru tot anul 2023.

Este vorba de un bonus în valoare de 200 de euro pe care angajatorii o oferă angajaților lor, scrie corriere.it. De asemenea, regulamentul prevede că stimulentul economic nu contribuie la veniturile angajatului care îl primește. Inițial, prelungirea fusese planificată până la sfârșitul lunii martie, dar apoi prelungirea a fost extinsă până la 31 decembrie 2023.

Citiți și: Bancomat, funcția tastei 9 la ATM-urile Poștei Italiene. „Chiar dacă ați uitat cardul”

Prelungirea primei pentru benzină până în decembrie 2023

La 12 ianuarie, Consiliul de Miniștri a aprobat unele modificări la decretul-lege, care fusese deja deliberat în cadrul ședinței din 10 ianuarie, privind transparența prețurilor la carburanți.

Tichetul de combustibil a fost introdus în luna martie a anului trecut, ca urmare a creșterii prețului materiilor prime energetice care a dus la creșterea prețurilor la benzină și motorină pentru transport și a facturilor la electricitate și gaz, creând o adevărată criză energetică.

Scopul este de a ajuta lucrătorii, în special cei care fac naveta, cu un stimulent oferit la inițiativa companiilor private și a angajatorilor. Nu se plătesc impozite, taxe sau contribuții pentru prima de benzină, iar reducerea este deductibilă în scopuri IRPEF și IRES, fără a contribui la venitul angajatului.

Nu este nevoie să depuneți o cerere

Este important de precizat că nu există nicio obligație de a se alătura inițiativei, ci este la latitudinea companiei să decidă cum să acționeze atât în ceea ce privește oferirea bonusului, cât și în ceea ce privește selecția publicului.

În plus, Agenzia delle Entrate a precizat că – din același motiv – nu este necesară depunerea unei cereri. În cazul în care angajatul este selectat, acesta va primi stimulentul în mod automat.

Se adresează tuturor lucrătorilor

Nu există cerințe sau limite de venit la care să fie necesar să se respecte, tocmai pentru că este sarcina și alegerea angajatorului să identifice un public de beneficiari, care poate fi de la un singur angajat până la întreaga forță de muncă, optând pentru criteriul pe care îl consideră cel mai potrivit.

Nici rolul pe care îl joacă fiecare lucrător nu este obligatoriu, astfel încât reducerea este potențial deschisă tuturor, celor cu contract pe perioadă nedeterminată, cu durată determinată, cu fracțiune de normă, smart working, ucenicilor, stagiarilor sau lucrătorilor pe proiecte.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
iulian mort ischia

Iulian a murit singur, pe insula Ischia, la doar 35 de ani: ”Inima lui a renunțat”

Jefuit și hărțuit timp de 10 ani de româncă

Bătrân din Italia, hărțuit și jefuit 10 ani de îngrijitoarea română și soțul ei. „Obligat să trăiesc cu 50 de euro pe lună”