in

Iulian a murit singur, pe insula Ischia, la doar 35 de ani: ”Inima lui a renunțat”

Iulian a murit singur, pe insula Ischia. Iulian, un om al străzii de origine română, care locuia pe insula Ischia, a murit la vârsta de doar 35 de ani. A fost o persoană ”invizibilă”, fără adăpost, dormind pe străzi, pe plaje sau la Pio Monte della Misericordia.
A murit marți, la ora 18.30, în urma unei boli. Se simțea rău încă de dimineață, iar după-amiaza s-a agravat. Ruben, cu care împărțea o cocioabă, a sunat la serviciul de urgență 118, dar când au ajuns, era în stop cardiac. Au încercat timp de 40 de minute să îl resusciteze, dar fără succes.

Iulian a murit singur, pe insula Ischia

Teleischia a povestit la „Borderline” povestea sa exact anul trecut, când a fost intervievat la „Cantina Zimbrilor”, unde mergea să ia o masă caldă și să se răcorească.

Iulian din România, după mai multe mutări prin Europa, ajunsese aici în căutare de muncă, dar muncea puțin, doar atât cât să supraviețuiască fără un acoperiș deasupra capului. A cerut doar un loc de muncă, nu avea casă, a fost ajutat de voluntari care i-au oferit o masă, cele necesare pentru a se acoperi, dar nopțile le petrecea în frig.

”Din nefericire, Giulio nu mai este aici, inima lui a renunțat”, a spus Fausta Piccolo de la Mensa del Sorriso din Simeone. „Nu știu dacă viața este nedreaptă, știu cu siguranță că această societate este nedreaptă și cei care trebuie să-și asume responsabilitatea se spală pe mâini, fură, amână, se interesează, văd și nu se schimbă nimic. Și suntem acum la patru morți de la ultimul pe această stâncă. Prea mulți ca el sfârșesc în uitare pe insula noastră din cauza lipsei de facilități și de dormitoare”, noi, voluntarii, am făcut apel la instituții de ani de zile”.

„Sper”, concluzionează el, „că în curând în Ischia se vor putea face mai multe pentru a primi oameni ca Giulio. Mâine dimineață, la ora 11.00, la biserica San Domenico din Ischia va avea loc o slujbă de înmormântare pentru Giulio, să participăm, chiar și cei care nu cred, va fi un moment de unire cu el. Părintele Maurizio, care va veni de la Napoli, va fi și el acolo”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]
roman accident munca italia

Italia, român în stare foarte gravă după un accident de muncă, abandonat la urgențe în fața unui spital

Italia prelungirea primei benzină

Italia, prelungirea primei pentru benzină: bonus de 200 de euro pentru fiecare angajat