in

Incendiile violente continuă să provoace daune uriaşe în Italia – VIDEO

Incendiile forestiere violente continuă să provoace daune uriaşe în Italia, iar pompierii sunt suprasolicitaţi în timp ce zeci de focare sunt active în regiunile continentale sudice şi în Sicilia, relatează DPA miercuri.

Peste 300 de incendii forestiere au fost raportate marţi, într-un interval de 12 ore, potrivit autorităţilor.

Şapte aeronave pentru stingerea incendiilor au fost mobilizate din nou miercuri dimineaţă, monitorizând răspândirea focarelor şi aruncând apă peste flăcări.

VIDEO Incendiile fac ravagii în Italia. 800 de intervenții în 24 de ore, mai multe persoane au fost rănite

În Sicilia, mai multe incendii declanşate recent erau active miercuri dimineaţă în regiunea Parcul Natural Regional Madonie, conform imaginilor video surprinse de departamentul de pompieri.

Regiunea Calabria din sudul Italiei a fost deosebit de afectată de incendii. Pompierii au fost deja mobilizaţi de mii de ori în acest an pentru a combate incendiile din regiune şi, cu toate că numărul acestora îl depăşeşte cu mult pe cel înregistrat în 2020, rămâne redus în comparaţie cu 2017, un an marcat de incendii forestiere deosebit de grave.

În Calabria, flăcările afectează în principal teritoriul Parcului Naţional Aspromonte, înscris de UNESCO pe lista geoparcurilor. Flăcările au închis o cale de acces către o biserică populară printre pelerini în această perioadă a anului, a relatat miercuri agenţia de ştiri ANSA, multe persoane fiind astfel nevoite să se întoarcă din drum.

Marţi, directorul parcului a lansat din nou un apel pentru sporirea asistenţei acordate în lupta împotriva flăcărilor şi a avertizat asupra producerii unei potenţiale catastrofe.

Român piroman de 21 de ani, a incendiat două mașini la Vicenza. Nu vorbește italiană și a venit de puțin timp în Italia

Autorităţile au anunţat miercuri că valul de caniculă care afectează în prezent numeroase regiuni din Italia va continua, temperatura în Sicilia putând trece de 40 de grade Celsius, potrivit prognozelor.

Seceta şi vântul intens sunt, de asemenea, factori ce contribuie la această situaţie, iar în multe cazuri se presupune că incendiile au fost declanşate în mod deliberat, notează DPA.

Autorităţile din municipalitatea italiană Mesoraca (sud) au evacuat rezidenţii din cauza ameninţării incendiilor forestiere. Flăcările au ajuns în vecinătatea caselor după cum reiese din înregistrarea video dată publicităţii de departamentul de pompieri marţi seară. Mesoraca este situată în regiunea Calabria, între capitala regiunii, Catanzaro, şi oraşul Crotone.

(Agerpres)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
pensia italia

Pensiile din Italia sunt de peste trei ori mai mari decât în România. «Trăiești decent și te mai și plimbi»

Treviso, ciocnire frontală între două mașini, una ia foc: fetiță română de 9 ani moare