in

Istat, cei mai mulți copii primesc numele de Leonardo și Sofia. Românii pun nume italiene copiilor lor


Cele mai alese nume pentru copii în Italia sunt Leonardo și Sofia, potrivit unui sondaj Istat. Comunitatea românească, conform datelor Istat, alege nume italian pentru copii în majoritatea cazurilor.
>>> Italia, copiii vor putea avea şi numele de familie al mamei – decizie a Curții Constituționale

Cele mai alese nume pentru copii în Italia

Leonardo și Sofia sunt cele mai alese nume din Italia pentru nou-născuți. O spune Istat , care a evidențiat datele din cel mai recent raport privind natalitatea, intitulat Rata natalității și fertilitatea populației rezidente – Anul 2021. Leonardo, Alessandro, Tommaso, Francesco, Lorenzo, Edoardo, Mattia, Riccardo, Gabriele, Andrea, Sofia, Aurora, Giulia, Ginevra, Beatrice, Alice, Vittoria, Emma, ​​Ludovica, Matilde: aceasta este lista celor mai folosite zece nume anul trecut pentru nou-născuți băieți și fetițe, conform instituției, scrie tag43.it.
>>> Surpriză, care sunt numele de copii preferate de părinții români din Italia: Luca, Matteo, Sofia…

Istat, cele mai alese nume în ultimul raport privind natalitatea

Alegerea numelor variază de la regiune la regiune conform studiului național. Leonardo are primul loc în Centru și Nord, dar în provincia autonomă Bolzano primul nume care apare este Noah. Cu toate acestea, Leonardo reușește să depășească un alt nume care este foarte răspândit în sud, cu referire în special la Sardinia, Sicilia și Abruzzo: ia locul numelui Giuseppe .

Cele mai alese 30 de nume din Italia au fost date la peste 44% dintre băieți și peste 38% dintre fete, chiar dacă alegerea este foarte vastă. Se estimează că în Italia există peste 26.000 de nume pentru băieți și peste 25.000 de nume pentru fete. Un alt nume ilustru, Francesco , cade și el pe locul patru în clasamentul celor mai alese nume, dar păstrează primatul în Puglia și Calabria. Lorenzo obţine primatul în Molise .

Sofia, Aurora, Giulia

Din datele din 2021, reiese că numele Sofia este cel mai popular pentru fete, urmat îndeaproape de Aurora și Giulia. Părinții străini aleg atât nume străine pentru copiii lor – precum Adam, Rayan și Amir – cât și nume italiene.

În acest caz însă, cele mai alese 30 de nume reprezintă doar 14% din total. Comunitatea românească, conform datelor Istat, alege numele italian în majoritatea cazurilor.
>>> Încă 13.000 de copii români născuți în Italia, părinții preferă pentru ei nume italiene

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
escrocherie un milion venit cetatenie

Italia, bani din venitul de cetățenie ”spălați” la un ”internet point”: escrocherie de un milion de euro

Bonus pentru mobilă nouă în Italia

Vești bune pentru românii din Italia: Primesc 8.000 de euro bonus pentru cumpărarea de mobilă nouă