in

Vești bune pentru românii din Italia: Primesc 8.000 de euro bonus pentru cumpărarea de mobilă nouă

Bonus pentru mobilă nouă în Italia

Bonus pentru mobilă nouă în Italia – Bugetul italian pe anul 2023 conține mai multe bonusuri pentru italieni și pentru rezidenții din Italia. Iată toate noutățile discutate la comisia de buget din Camera Deputaților, de la pensiile minime la bonusul de cultură și banii pentru mobilă nouă.

Românii care au muncit în agricultură în Italia primesc acum un bonus de 800 de euro

Bugetul Italiei pe 2023 – noutăți

Bonus pentru mobilă nouă în Italia – A fost aprobată modificarea guvernului la buget care duce creșterea prevăzută în textul aprobat de Consiliul de Miniștri de la 1,5% la 6,4% în ceea ce privește pensiile minime ale celor peste 75 de ani, care vor primi astfel în plus 600 euro. Creșterea nu înlocuiește, ci se adaugă la ajustarea inflației care pentru 2023 fusese deja stabilită la 7,5%. Nu se schimbă nimic, momentan, pentru 2024, an pentru care majorarea pensiilor minime rămâne la 2,4% pentru toate pragurile de vârstă.

Venitul de cetățenie

Venitul de cetățenie va fi înlăturat la primul refuz de a lucra. Se ia în considerare propunerea unei ocupații compatibile cu abilitățile și aptitudinile interesatului, care prevede un salariu cu cel puțin 20% mai mare decât venitul de cetățenie și care este la o distanță de maxim 80 km de reședință sau accesibilă în 100 de minute cu transportul public.

Bonus de cultură

Există și noul bonus pentru cei de optsprezece ani, care poate fi cheltuit pe cărți și activități culturale. O revizuire a sumei anterioare de până la 1.000 de euro, redusă acum la 500 de euro pentru cei cu un ISEE familial de până la 35 de mii de euro și alți 500 de euro în cazul unei note finale la liceu de 100 din 100.

Bonus pentru mobilă nouă

Se modifică pentru anul 2023 plafonul de cheltuieli pentru achiziționarea de mobilier în cazul renovării casei, care va trece de la 5.000 la 8.000 de euro, relatează Il Giornale.

Bonus de 150 de euro pentru muncitorii și pensionarii din Italia. Cum îl pot obține românii

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Cele mai alese nume pentru copii în Italia

Istat, cei mai mulți copii primesc numele de Leonardo și Sofia. Românii pun nume italiene copiilor lor

Italia, microbuz românesc cu pachete controlat de garda de finanțe

Italia, microbuz românesc cu pachete controlat de garda de finanțe: confiscate două tone de carne și 500 de kg de alte produse