in

Istat: fuga italienilor în străinătate este în continuă creștere, + 4,5%

Potrivit Istat, fuga italienilor în străinătate a crescut cu 4,5%. Mulți pleacă din Sud, 41% dintre tinerii de 25 de ani care pleacă au o diplomă.

fuga italienilor in strainatate creste

Fuga italienilor în străinătate este în creștere

Numărul italienilor care se mută în străinătate este în continuare în creștere, în timp ce sosirea străinilor este în scădere.

O spune Istat în ultimul său raport, potrivit căruia în 2019 radierile de la evidența populației pentru motivul plecării în străinătate (emigrare) sunt de circa 180 de mii (+ 14,4% față de 2018). Trei sferturi se referă la italieni care pleacă (122 mii, + 4,5%).

România continuă să fie o ţară de emigrare, îmbătrânirea populației se accentuează

Aproape trei din patru cetățeni italieni care s-au mutat în străinătate în 2019 au 25 de ani sau mai mult (aproximativ 87 mii): unul din trei (28 mii) deține cel puțin o diplomă.

Înregistrările celor sosiți din străinătate (imigrație) sunt stabile în 2018 (circa 333 mii, + 0,1%). Cele ale cetățenilor străini scad (265 mii, -7,3%), în timp ce repatrierea italienilor este în creștere (68 mii, + 46%).

Deputat PNL: «Diaspora are nevoie de România! România are nevoie de românii plecați în străinătate»

Fuga tinerilor calificați din Sud

În special, Istat consemnează în același timp că fuga celor mai „calificați” tineri din sudul țării către regiunile italiene care oferă mai mult viitor continuă.

„Contingentul de emigranți sudici care abandonează pământul de origine pentru a se stabili într-o regiune din Centru sau Nord este compus în principal din tineri în vârstă de muncă.

În 2019, cea mai importantă pondere a transferurilor de ieșire se înregistrează în grupa de vârstă cuprinsă între 18 și 35 de ani (53%), în timp ce pe traseul invers această pondere este de 34%.

Referitor la nivelul de educație al cetățenilor italieni de 25 de ani și peste care pleacă din Sud și se îndreaptă spre Centru-Nord, 41% din au cel puțin o diplomă, în timp ce unul din trei pleacă cu diploma în buzunar”, scrie ANSA.

România este țara cu cei mai mulți emigranți din toată Europa. Noi date despre golirea țării

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 21 In medie: 3.7]
Certificat Covid restrictiile

UE: Eliminaţi RESTRICŢIILE pentru cei care au certificat Covid

alegeri presedinte italia

Și după al doilea tur de scrutin, Italia rămâne fără președinte ales