in

Italia a blocat platforma TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este garantată, după moartea fetiței de 10 ani din Palermo

Italia a anunţat vineri că a blocat provizoriu accesul la TikTok utilizatorilor a căror vârstă nu este garantată, o măsură luată de urgenţă după moartea unei fetiţe care participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială, informează AFP.

Autoritatea italiană pentru protecţia datelor personale a indicat într-un comunicat că „blocarea reţelei sociale” chineze are efect imediat şi este valabilă până la 15 februarie.

Aceasta înseamnă concret că TikTok are interdicţia de a exploata „datele utilizatorilor a căror vârstă nu a fost stabilită cu siguranţă absolută”, a detaliat autoritatea de reglementare.

Această decizie intervine la câteva ore după anunţul morţii la Palermo (în Sicilia, sudul țării) a unei fetiţe de 10 ani, asfixiată în timp ce participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa” de pe TikTok, filmându-se cu telefonul mobil.

Or înscrierea acesteia pe reţeaua socială chineză, foarte populară printre adolescenţi, „nu a fost refuzată de companie”, în pofida vârstei fetiţei, sub minimul de 13 ani prevăzut de TikTok, a subliniat Autoritatea italiană pentru protecţia datelor.

Tragedie într-o familie de români din Grosseto: singurul copil, o fetiță de 8 ani, a căzut în piscină și s-a înecat

Megafurt de „Gratta e Vinci” și țigări în valoare de 10.000 de euro, doi români arestați la Mozzanica (Bergamo)