in

Italia, acid în loc de apă sfințită, botezul unui copilaș s-ar fi putut transforma într-o tragedie imensă

Italia, acid în loc de apă sfințită, botezul unui copilaș s-ar fi putut transforma într-o tragedie imensă. În general, botezurile sunt zile de ținut minte pentru bucuria pe care sosirea unui nou copil o aduce în familie. În cazul relatat de gazzettadelsud.it, însă, ziua de ieri pentru o familie din Messina va fi ținută minte din alte motive.

Botezul a avut loc în Villafranca Tirrena. Părinții, invitații, nașul și nașa se adunaseră în biserică cu bebelușul de opt luni în frumoasa rochiță albă. Ceremonia religioasă, un preot foarte în vârstă și momentul stropirii. În cristelniță, o sticlă plină cu apă binecuvântată pentru a uda capul micuțului în semn de purificare.

Citiți și: Lecco, și-a omorât soția cu drujba, localnicii sunt stupefiați: ”Și-au petrecut întreaga viață împreună”

Italia, acid în loc de apă sfințită

Ținând-o pe copilă în brațe se află nașul ei, unchiul ei. Acesta este momentul ritualului de purificare, preotul toarnă apa în scoica ce simbolizează botezul.

Într-o clipă, câteva picături, înainte de a fi turnate pe capul fetiței, aterizează pe mâinile unchiului ei și acesta își dă seama că ceva nu este în regulă. Lichidul îi dă imediat o senzație de arsură atât de puternică încât bărbatul lovește cochilia al cărei conținut ajunge, în ciuda a tot ce se întâmplă, pe gâtul copilei.

Un moment de panică și realizarea faptului că lichidul nu era apă pură, ci probabil ceva asemănător cu un acid, poate diluat, dar totuși arzător. Cauza va fi investigată ulterior de carabinierii chemați de rude. De aici și graba de a merge la spital.

Din fericire, copilul este bine

La camera de urgență a Policlinicii din Messina, medicii, după o examinare amănunțită, și-au dat seama că înroșirea nu era de natură să necesite spitalizare și au externat-o, cu liniștea familiei și a oaspeților săi. Evident, aceștia au încercat apoi să înțeleagă cum a putut avea loc un episod atât de grav.

Se pare că ajutorul de preot a găsit în baie o sticlă aproape goală, doar câteva degete de lichid limpede. Crezând că este apă, băiatul a umplut-o și a dus-o la bazinul baptismal. O neglijență care s-ar fi putut sfârși într-o tragedie. Copilul este bine, iar părinții au decis să nu depună plângere. Pentru ei, pentru invitați și, cu siguranță, pentru preotul în vârstă de peste 90 de ani, va fi un botez de neuitat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Tragedie Agrigento primarul proclamat doliu

Tragedie la Agrigento, primarul a proclamat doliu: un copil de 12 ani a murit în timp ce juca baschet la școală

Derby Lazio Roma, doi suporteri români au făcut salutul roman: interdicție DASPO pe stadion