in

Italia, amenințări adresate Giorgiei Meloni: ”Este nevoie de moartea ta și a fiicei tale”. Poliția intervine

Italia, amenințări adresate Giorgiei Meloni. Un șomer, reclamat pentru violență privată agravată împotriva premierului, i s-a percheziționat locuința și i s-a confiscat calculatorul. FdI și FI atribuie intimidarea la „climatul de ură” promovat de M5S și de liderul lor Conte, scrie corriere.it.

„Dacă elimini venitul, te omor pe tine și pe fiica ta”. „Este nevoie de moartea ta și a fiicei tale”. „Foarte atent, încetează cu chestia asta de a lua venitul de cetățenie că altfel te omor, ai înțeles?”.

Acestea sunt câteva dintre mesajele postate de un singur utilizator, semnalate pe Twitter de Fratelli d’Italia, și adresate Giorgiei Meloni pentru opțiunile guvernului privind venitul de cetățenie.

Citiți și: Italia, salariile pentru badante, îngrijitoare casnice și babysitter vor crește de la 1 ianuarie: 2.000 de euro mai mult pe an

Italia, amenințări adresate Giorgiei Meloni

La ordinul procuraturii din Siracuza, poliția a efectuat o percheziție domiciliară și informatică împotriva titularului contului din care proveneau postările: este vorba despre un bărbat de 27 de ani, șomer, rezident în orașul sicilian, care acum este cercetat pentru violență privată agravată împotriva premierului.

Operatorii Poliției Poștale din Roma depistaseră pe contul Giorgiei Meloni publicarea de postări de amenințări cu moartea pentru anularea venitului de cetățenie, apoi operatorii Centrului de Securitate Cibernetică din Sicilia Orientală al Poștei și agenții Digos – trimiși de procuratură – au procedat la confiscarea echipamentelor informatice și a contului de socializare folosit de bărbat.

„Foarte atent, încetează cu chestia asta de a lua venitul de cetățenie că altfel te omor, dar ai înțeles?”. Acestea sunt câteva dintre mesajele postate de un singur utilizator, semnalate pe Twitter de Fratelli d’Italia, și adresat Giorgei Meloni pentru opțiunile guvernului privind venitul de cetățenie.

Intervine Poliția Poștală

Bărbatul – beneficiar al venitului de cetățenie, cu condamnări anterioare pentru droguri datând din 2014 – le amenințase de mai multe ori pe Giorgia Meloni și pe fiica sa Ginevra, intrând chiar în contul oficial al Palazzo Chigi.

Fratelli d’Italia s-a raliat premierului, indicând intimidarea ca fiind rezultatul climatului de ură alimentat în special de Mișcarea 5 Stele și de liderul acesteia: „A alimenta furia socială pentru a aduna câteva voturi este periculos. Sper ca Giuseppe Conte să se gândească un minut și să condamne fără ezitare acești oameni violenți’, a scris pe Twitter directorul de organizare al partidului, Giovanni Donzelli.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
omor venetia

Veneția, femeie ucisă de soț cu o sticlă de vin spumant, crima a avut loc în fața unuia dintre copii

Tânăr român de 17 ani ucis în accident la Caravaggio, mergea cu scuterul să-și vadă iubita