in

Italia, bărbat mort de listerioză după ce a mâncat crenvurști cruzi de pui, boala a provocat deja moartea altor trei persoane

Știri Italia: bărbat mort de listerioză. Anchetatorii vor trebui să stabilească dacă bărbatul a murit din cauza unei tulpinii de Listeria care a provocat deja moartea altor trei persoane, scrie Corriere della Sera.
Listeria monocytogenes este o bacterie gram pozitivă care se regăsește frecvent în mediul înconjurător atât la sol, în produsele vegetale, căt și în fecalele animalelor. Acest germen poate provoca o afecțiune infecțioasă denumită listerioză.
Apare în special odată cu transmiterea Listeriei monocytogenes prin intermediul produselor alimentare contaminate cum ar fi laptele insuficient pasteurizat, brânzeturile, carnea insuficient gătită, produse de pescuit, diverse produse alimentare gata pentru consum precum și fructele sau legumele care nu sunt spălate corespunzator înainte de a fi consumate.

Italia, tânăr de 18 ani, moare de Escherichia coli după o vacanță: Parchetul deschide o anchetă

Italia, bărbat mort de listerioză

Un bărbat în vârstă de 83 de ani a murit din cauza Listeria, după alte trei decese între decembrie 2021 și iunie 2022 în Lombardia, Piemont și Emilia-Romagna. S-a întâmplat în Alessandria. Potrivit unei reconstituiri, acesta ar fi mâncat crenvurști cruzi de pui și a fost apoi internat la spitalul din Alessandria.

Situația sa s-ar fi complicat rapid, și din cauza vârstei sale, 83 de ani, și s-ar fi sfârșit, din păcate, cu moartea sa. Investigațiile urmează să stabilească dacă bărbatul a murit din cauza tulpinii St 155, care a provocat deja moartea altor trei persoane.

Verificările, efectuate de grupul de lucru înființat de Ministerul Sănătății pentru a face față răspândirii bacteriei, au constatat, de fapt, o corelație între unele dintre cazurile clinice și prezența tulpinii Listeria ST 155 în cârnații din carne de pasăre produși de societatea Agricola Tre Valli – IT 04 M CE. Prezența a fost confirmată, de asemenea, prin prelevarea de probe efectuate la uzină.

Retragere de produse alimentare

După cum informează Ministerul Sănătății, a fost declanșată o retragere de produse alimentare, iar compania a inițiat toate măsurile de protecție a consumatorului prin retragerea loturilor care au fost testate pozitiv (1785417 și 01810919) și, în aplicarea principiului precauției, a tuturor celor produse înainte de 12 septembrie 2022.

De asemenea, a pus în aplicare o comunicare care întărește ceea ce era deja indicat pe produse direct la punctele de vânzare. „De asemenea, în prezent se efectuează investigații suplimentare asupra altor matrici și altor tipuri de produse care ar putea avea legătură cu cazurile umane de listerioză.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Se prăbușește în atelierul său, în fața clienților: Roberto, 53 de ani, încă o victimă a unei „boli neașteptate”

nou-nascut gasit italia

Italia, nou-născut găsit într-o pungă pe câmp, botezat după numele carabinierului care l-a luat la bord prima dată